Moartea unei îndrăgite doctorițe, la doar 38 de ani: ”Ce ieșire din scenă și cum arată câteodată hazardul!”

Doctorița s-a stins la vârsta de 38 de ani, iar motivul este unul cutremurător chiar și pentru colegii medici ai tinerei femei.

Moartea unei îndrăgite doctorițe, la doar 38 de ani: ”Ce ieșire din scenă și cum arată câteodată hazardul!”

A murit una dintre cele mai îndrăgite doctorițe de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași. A lăsat în urma sa sute de micuți care o vedeau ca pe o salvare. Aceasta considera că un copil nu poate învinge singur cancerul, așa că a ales să-i sprijine și să le aline suferința. Cu toate acestea, se pare că în ziua fatidică nu a fost nimeni care să o salveze.

Georgiana Scurtu a fost medic specialist onco-hematolog. Doctorița s-a înecat cu un aliment, din spusele prietenilor, și nu a fost nimeni în preajma ei care să o salveze.

În ziua de 3 septembrie 2023, când s-a întâmplat nenorocirea, dr. Georgiana Scurtu era singură acasă. Apropiații acesteia afirmă faptul că s-a înecat în timp ce mânca și că nu era nimeni care să o salveze prin manevra Heimlich. Prin aceasta, aerul din plămâni este împins afară, provocându-i persoanei respective tuse. Astfel, obiectul care obstrucționează căile respiratorii este deplasat sau chiar eliminat. Când au găsit-o era deja prea târziu. Un aliment i-a adus sfârșitul, făcând-o să-și piardă viața după minute bune de panică, arată bzi.ro.

”Pe Georgiana Scurtu, medic specialist medic specialist chirurgie generala si medic rezident pe oncologie-hematologie la Spital Clinic pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași, am cunoscut-o după moartea tatălui meu. (…) La orice oră din zi și din noapte dacă aveam nevoie de ceva, pentru mine sau pentru cineva, sărea și din pat, dacă era în pat, și rezolva. Invariabil. La fel am procedat și eu în puținele dăți când a avut nevoie ea de mine.

De ieri, de când am aflat, nu sunt om. Am un zbucium real și o părere de rău, cum nu vă puteți imagina. Parcă mi-a murit o soră, așa mă simt. Urâtă surpriză la început de toamnă. De când scriu aceste rânduri, s-a întunecat cerul și a început să picure. Îmi pare rău! Am o tristețe atroce și nu pot să-mi revin. Ce ieșire din scenă și cum arată câteodată hazardul. Gio, îti mulțumesc mult pentru prietenie și pentru exemplul de om, de dăruire și de fel de a fi. Nu o să te uit. Promit!”, a scris dr. Lucian Burlea.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cozonacul de la Botoșani, premiat la Techirghiol. Festivalul Plăcintelor a atras ca un magnet turiștii aflați pe litoral (Video)

astăzi, 07:22
40

Orașul Techirghiol a atras ca un magnet turiștii la Festivalul Plăcintelor, aflat la a III-a ediție. Organizat în centrul stațiunii, la frumosul eveniment atracția principală a fost repre...

Calendar ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sf. Mc. Chiric şi Iulita și pe Sf. Vladimir, luminătorul Rusiei

astăzi, 07:00
18

Aceasta, după ce l-a născut pe fiul ei pe care l-a numit Chiric, a rămas văduvă. Şi fiind prigoniţi creştinii în zilele lui Diocleţian (284-305), a fugit împreună cu fiul ei &ici...

Focar de pestă porcină africană la granița cu Suceava, localități din Botoșani cuprinse în ”zona de supraveghere”!

Duminică, 14 Iulie 2024
375

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a declarat focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Slobozia, comuna Zvoriştea.Aceasta, du...