Meniu de sărbătoare pentru pacienții internați la Spitalului Județean „Mavromati”

Meniu de sărbătoare pentru pacienții internați la Spitalului Județean „Mavromati”

Sărbătoarea Crăciunului este perioada în care lumea începe să freamăte de bucurie, e cuprinsă de magia sărbătorilor de iarnă, unde cu toții pregătesc mâncarea tradițională, iar gândurile se îndreaptă la mesele din familie, la bradul înconjurat de cadouri, la copiii care colindă, la farmecul tradițiilor care însoțesc această perioadă.

Însă, din nefericire, nu toți se pot bucura de astfel de momente și de bunătățile pregătite de familie, aflându-se pe un pat de spital.

Astfel, în această perioadă, pacienții care trebuie să își petreacă sărbătorile pe un pat de spital vor avea un meniu special. Meniurile sunt adaptate în funcție de afecțiunile pacientului, iar cei care nu au nici o interdicție din partea medicului curant și nu necesită un anume regim vor primi un meniu adecvat pentru aceste sărbători de iarnă, anunță reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Pentru pacienții care nu au interdicții alimentare vor fi servite meniuri care includ la micul dejun unt, șuncă presată, cașcaval și măsline, brânza telemea fără sare, ou fiert, iar pentru masa de prânz pacienții vor fi serviți cu ciorbe/supe de legume și nu va lipsi friptura din pulpă de pui, iar la cina vor servi preparate pe bază de lactate.

Tradițional, toți pacienții vor primi suplimente în pachete individuale cu cozonac, mere, bomboane de pom, portocale pentru bolnavii diabetici, iar pentru ziua de 31 decembrie, pacienții vor fi serviți cu colăcei, mere și bomboane de pom.

„În această perioadă rămân spitalizați aproximativ 370 pacienți, din care 180 în sediul central din str. Marchian, 180 în secțiile de psihiatrie și la secțiile de boli infecțioase se estimează să rămână internați  15 pacienți”, declară Doina Caba, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
635

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1038

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
628

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...