Meniu de sărbătoare pentru pacienții internați la Spitalului Județean „Mavromati”

Meniu de sărbătoare pentru pacienții internați la Spitalului Județean „Mavromati”

Sărbătoarea Crăciunului este perioada în care lumea începe să freamăte de bucurie, e cuprinsă de magia sărbătorilor de iarnă, unde cu toții pregătesc mâncarea tradițională, iar gândurile se îndreaptă la mesele din familie, la bradul înconjurat de cadouri, la copiii care colindă, la farmecul tradițiilor care însoțesc această perioadă.

Însă, din nefericire, nu toți se pot bucura de astfel de momente și de bunătățile pregătite de familie, aflându-se pe un pat de spital.

Astfel, în această perioadă, pacienții care trebuie să își petreacă sărbătorile pe un pat de spital vor avea un meniu special. Meniurile sunt adaptate în funcție de afecțiunile pacientului, iar cei care nu au nici o interdicție din partea medicului curant și nu necesită un anume regim vor primi un meniu adecvat pentru aceste sărbători de iarnă, anunță reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Pentru pacienții care nu au interdicții alimentare vor fi servite meniuri care includ la micul dejun unt, șuncă presată, cașcaval și măsline, brânza telemea fără sare, ou fiert, iar pentru masa de prânz pacienții vor fi serviți cu ciorbe/supe de legume și nu va lipsi friptura din pulpă de pui, iar la cina vor servi preparate pe bază de lactate.

Tradițional, toți pacienții vor primi suplimente în pachete individuale cu cozonac, mere, bomboane de pom, portocale pentru bolnavii diabetici, iar pentru ziua de 31 decembrie, pacienții vor fi serviți cu colăcei, mere și bomboane de pom.

„În această perioadă rămân spitalizați aproximativ 370 pacienți, din care 180 în sediul central din str. Marchian, 180 în secțiile de psihiatrie și la secțiile de boli infecțioase se estimează să rămână internați  15 pacienți”, declară Doina Caba, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
348

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
960

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
153

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...