Pacienții care vor petrece sărbătorile pe patul de spital vor avea parte de un meniu cu specific pascal, prin aceasta reprezentanții Spitalului Județean Mavromati încercând să aline cât de puțin suferința celor care nu vor putea fi externați pentru a fi în mijlocul familiilor.
Astfel, pacienții vor primi în cele trei zile de Paști produse tradiționale specifice sărbătorilor.
"În perioada sărbătorilor pascale numărul persoanelor internate în spital va scădea. Estimăm să avem undeva la 600-650 de pacienți internați. Tot în această perioadă spitalul va suplimenta alimentația pacienților, prin oferirea de suplimente specifice sărbătorilor pascale: ouă roșii, cozonac, șuncă presată", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.
Cadrele medicale se așteaptă ca după sărbători să fie un aflux mare de pacienți, pe fondul consumului de alimente și băuturi alcoolice. De aceea, medicii recomandă prudență și un consum moderat de alimente și băuturi alcoolice.
"Recomandăm evitarea abuzului și consumul excesiv de alimente, precum și consumul excesiv de alcool. Orice aliment consumat în exces, mai ales după postul îndelungat, s-ar putea să ducă la acuze medicale și prezentarea în UPU", a completat medicul Ștefan Bercea.
În perioada sărbătorilor pascale, activitatea din Ambulatoriul de specialitate este suspendată vineri, 6 aprilie, și a doua zi de Paști, 9 aprilie.