Medicul Claudia Malancea, după decorare: „Meritul este unul colectiv. Nu este ușor să vezi oameni în suferință” (video)

Medicul Claudia Malancea, după decorare: „Meritul este unul colectiv. Nu este ușor să vezi oameni în suferință” (video)

Alături de Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase, și Claudia Malancea, șef secție Terapie Intensivă, a fost decorată, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută vineri, 3 decembrie, la sediul Palatului Administrativ din municipiul Botoșani, Claudia Malancea a declarată că „meritul este unul colectiv, este al Spitalului Județean, pentru lupta pe care a dus-o în această perioadă. Este bine cunoscut faptul că Spitalul Județean a manageriat nu numai cazurile din acest județ, ci și din întreaga țară. Revin cu confirmarea că este o apreciere a muncii tuturor celor din Spitalul Județean Mavromati”.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, Ministerul Sănătății a solicitat reprezentanților instituției să nominalizeze doi medici, din specialitățile Terapie Intensivă și Boli Infecțioase, pentru a reprezenta sistemul medical botoșănean.

„Discuția pentru nominalizarea celor două doamne a venit în urma solicitării Ministerului Sănătății, în care ni s-a cerut să nominalizăm doi medici, din specialitățile terapie intensivă și boli infecțioase. Astfel, am considerat că doamnele doctor, atât doamna doctor Claudia Malancea, medic primar ATI, șef secție Terapie Intensivă, cât și doamna doctor Valentina Morcov, medic primar boli infecțioase, șef secție boli infecțioase adulți, ne reprezintă în baza acestui premiu, pentru întreg colectivul pe care îl coordonează”, declară Monica Adăscăliței, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Mai mult decât atât, medicul Claudia Malancea afirmă că, deși acum situația pe Terapie Intensivă este mai liniștită, de la un val la altul al pandemiei, au apărut noi complicații în rândul pacienților.

„În primul rând, complicațiile imprevizibile. De la un val la altul au apărut noi complicații, la pacienți din ce în ce mai tineri. Noi am luptat în egală măsură pentru fiecare pacient pe care l-am avut. Diferența este făcută de percepția pacientului cu privire la măsurile terapeutice pe care noi trebuie să le luăm față de ei. Au fost și persoane reticente”, afirmă Claudia Malancea.

În plus, șefa Secției ATI a mai spus că deja au început pregătirile pentru următorul val, motivând faptul că boala nu ține cont de nimic.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
342

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
941

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
151

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...