Medicul Claudia Malancea, după decorare: „Meritul este unul colectiv. Nu este ușor să vezi oameni în suferință” (video)

Alături de Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase, și Claudia Malancea, șef secție Terapie Intensivă, a fost decorată, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută vineri, 3 decembrie, la sediul Palatului Administrativ din municipiul Botoșani, Claudia Malancea a declarată că „meritul este unul colectiv, este al Spitalului Județean, pentru lupta pe care a dus-o în această perioadă. Este bine cunoscut faptul că Spitalul Județean a manageriat nu numai cazurile din acest județ, ci și din întreaga țară. Revin cu confirmarea că este o apreciere a muncii tuturor celor din Spitalul Județean Mavromati”.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, Ministerul Sănătății a solicitat reprezentanților instituției să nominalizeze doi medici, din specialitățile Terapie Intensivă și Boli Infecțioase, pentru a reprezenta sistemul medical botoșănean.

„Discuția pentru nominalizarea celor două doamne a venit în urma solicitării Ministerului Sănătății, în care ni s-a cerut să nominalizăm doi medici, din specialitățile terapie intensivă și boli infecțioase. Astfel, am considerat că doamnele doctor, atât doamna doctor Claudia Malancea, medic primar ATI, șef secție Terapie Intensivă, cât și doamna doctor Valentina Morcov, medic primar boli infecțioase, șef secție boli infecțioase adulți, ne reprezintă în baza acestui premiu, pentru întreg colectivul pe care îl coordonează”, declară Monica Adăscăliței, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Mai mult decât atât, medicul Claudia Malancea afirmă că, deși acum situația pe Terapie Intensivă este mai liniștită, de la un val la altul al pandemiei, au apărut noi complicații în rândul pacienților.

„În primul rând, complicațiile imprevizibile. De la un val la altul au apărut noi complicații, la pacienți din ce în ce mai tineri. Noi am luptat în egală măsură pentru fiecare pacient pe care l-am avut. Diferența este făcută de percepția pacientului cu privire la măsurile terapeutice pe care noi trebuie să le luăm față de ei. Au fost și persoane reticente”, afirmă Claudia Malancea.

În plus, șefa Secției ATI a mai spus că deja au început pregătirile pentru următorul val, motivând faptul că boala nu ține cont de nimic.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

La Botoșani un medic lucrează singur pe un compartiment chirurgical. „Sperăm să vină alt coleg să suplimentăm” (Video)

astăzi, 14:40

De exemplu, aceeași situație este și în cadrul Compartimentului de Neurochirurgie de la „Mavromati”. Doctorul Kiss Petre Attila care, din 2016 când a venit la Botoșani, a a...

Cetățeni plecați la muncă peste hotare, vin la Botoșani să se trateze. Medic: „Nu te obligă nimeni, tot greșeala ta este” (Video)

astăzi, 13:00

Medicul Kiss Petre Attila a declarat în cadrul unei conferințe de presă că patologia cu care se confruntă adesea pe compartimentul său este cea spinală, iar traumatologiile reprezintă urg...

Problema de la Botoșani semnalată de un medic neurochirurg: „Este trimis de la UPU Pediatrie cu Ambulanța și se pierde timp” (Video)

astăzi, 11:45

Este vorba despre lipsei unui Computer Tomograf (CT) la Spitalul de Copii din municipiul Botoșani. Medicul Kiss Petre Attila, venit la Botoșani în anul 2016, susține că a adus în di...