Medicii Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, atac dur la adresa deputatului PSD Costel Lupașcu

Medicii Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, atac dur la adresa deputatului PSD Costel Lupașcu

“Pactul de neagresiune” dintre liderii politici și din societate de la Botoșani de pe perioada epidemiei de coronavirus a luat sfârșit, iar un grup de medici ai Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani i-au dat o replica foarte dură deputatului PSD Costel Lupașcu, după ce acesta a cerut demiterea prefectului Dna Nechifor.

“Covid 19 nu alege politic, după cum vedem cu toții, doar că plătim cu toții incapacitatea dovedită a managerilor de la Spitalul Județean și Spitalul de Pneumoftiziologie”, spun medicii într-o scrisoare deschisă adresată deputatului PSD Costel Lupașcu.

“Poate nu știți, dar desemnarea spitalelor ca spitale suport Corvid se face de Ministerul Sănătății, pe baza propunerilor făcute de Direcțiile de Sănătate Publică județene și a unor criterii de competență și dotări: anestezie și terapie intensiva, ventilare mecanica asistată, precum și pentru etapizarea alocărilor pentru pacienți Corvid, astfel încât să se păstreze, pe cât posibil, spitale pentru pacienții noncovid, dar trebuie sa va amintim și faptul că, la data desemnării ca spital suport COVID, Spitalul Județean era oricum contaminat masiv și acest lucru era cunoscut de Direcția de Sănătate Publică, mai ales de director.

Poate nu știți, dar prefectul județului nu putea să renunțe la sprijinul specialiștilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani fără solicitarea DSP, pentru că tot el, la cererea Direcției de Sănătate Publică, a aprobat detașarea a șase medici din totalul de 10 activi, 60% din medicii spitalului, motivarea fiind simpla solicitare a managerei de la acea dată a Spitalului Județean, cu acordul managerului Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani și o comandă politică. DSP nu a făcut o analiză privind necesarul și resursele existente la Județean și nu a ținut seama ca se destructurează un spital, Pneumoftiziologie, care prin efortul colectivului de medici a reușit, până la acest moment, să rămână singurul din județ fără personal medical infectat.

Luați aminte: Corvid 19 nu alege politic, vă rugăm nu mai amestecați medicii și spitalele în interese și răbufniri personale, de parcă ați cunoaște, în vreun fel, problemele și frământările noastre.

 Lăsați-ne sa ne facem meseria și ascultați părerea specialiștilor!”, spun medicii de la Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
14

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
86

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...