Medicii și asistenții de la Spitalul Militar din Iași ajung la Botoșani!

Cadrele medciale vor veni astfel în sprijinul categoriilor de persoane defavorizate, a vârstnicilor, a celor cu posibilităţi materiale reduse, cei din zone izolate sau cu acces limitat la asigurarea serviciilor medicale.

Medicii și asistenții de la Spitalul Militar din Iași ajung la Botoșani!

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Iași se alătură din luna septembrie campaniei umanitare "Caravana medicală - Uniţi sub Tricolor prin sănătate", proiect desfăşurat la nivel naţional, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Campania este iniţiată de Ministerului Apărării Naţionale şi va fi coordonată de către Direcţia Medicală.

Scopul acestui proiect este de a veni în sprijinul categoriilor de persoane defavorizate, a vârstnicilor, a celor cu posibilităţi materiale reduse, cei din zone izolate sau cu acces limitat la asigurarea serviciilor medicale. De asemenea, printre acţiuni pot fi enumerate: evaluarea stării de sănătate a populaţiei, promovarea noţiunii şi metodelor de prevenţie sanitară, precum şi realizarea de investigaţii (ecografii, electrocardiograme).

Pe parcursul lunilor septembrie - decembrie 2018, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" Iaşi va desfăşura mai multe acţiuni în judeţele arondate: Iaşi, Vaslui, Botoşani, Suceava şi Neamţ, participarea personalului implicat (medici, asistenţi medicali, personal sanitar auxiliar, personal civil şi militar pentru asigurarea logisticii) făcându-se pe bază de voluntariat, în afara orelor de program. 

"Ca o noutate, la acţiune vor participa şi studenţi ai Institutului Medico-Militar, aflaţi în stagiul de practică universitară la noi în instituție. În demersul său, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă va beneficia de sprijinul autorităţilor locale, Mitropolia Moldovei-Arhiepiscopia Iaşilor, dar şi suport logistic din partea Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt", transmit reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgenţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
11

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
21

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
52

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...