Medicii avertizează că răcirea vremii va aduce o explozie de cazuri de gripă

Medicii avertizează că răcirea vremii va aduce o explozie de cazuri de gripă

Ne aşteaptă o iarnă grea în ceea ce priveşte virusul gripal. Medicii avertizează că, deşi nu au fost raportate până acum cazuri de gripă, răcirea vremii va aduce o explozie de îmbolnăviri, scrie radioiași.ro.

Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, atrage atenţia că în emisfera sudică sezonul gripal a început mai devreme decât de obicei, iar cei mai afectaţi sunt copiii, iar situaţia de acolo este un indicator pentru viitorul sezon rece de la noi.

Deja, în Statele Unite s-au înregistrat forme grave de gripă, multe decese, internări şi cazuri combinate cu COVID-19, din cauza scăderii imunităţii în anii de pandemie.

Doctorul Sandra Alexiu spune însă că este un avantaj faptul că în România vaccinul antigripal a fost livrat mai devreme decât în anii trecuţi şi că deja mulţi pacienţi din categoriile vulnerabile au fost vaccinaţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
235

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
382

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...