Medic botoșănean: De ce nu e bine să duci la grădiniță sau la școală copilul bolnav!

Această abordare nu doar că favorizează vindecarea mai rapidă și eficientă a copilului, dar joacă și un rol esențial în răspândirea microbilor la alți copii.

Medic botoșănean: De ce nu e bine să duci la grădiniță sau la școală copilul bolnav!

Dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist O.R.L. și chirurgie cervico-facială, cu competență în endoscopie, trage un semnal de alarmă cu privire la importana odihnei la domiciliu în cazul copiilor care se îmbolnăvesc, suferind de otita medie acută, angina pultacee (amigdalită cu puroi sau scarlatină), sindroamele febrile de diverse etiologii, rinofaringita acută sau viroze respiratorii, ”mai ales în primele trei zile de la apariția simptomelor”.

”În perioadele în care copilul dvs. este bolnăvior, odihna la domiciliu și evitarea locurilor aglomerate (ex. grădinița, școala, spațiile de joacă etc.) este foarte importantă pentru a-l ajuta să se recupereze mai repede”, spune medicul botoșănean.

Cât bine poate face odihna acasă!

Dr. Diana Anca Sauciuc argumentează, din punct de vedere medical, importanța odihnei la copilu bolnav.

Recuperare fulger: Odihna e magică când vine vorba de vindecare. Gândiți-vă că organismul copilului e ca un supererou care luptă cu virusurile și are nevoie de toată energia pentru asta. Dacă micuțul se odihnește, îi dăm superputeri sistemului său imunitar să lupte cu boala.

Fără complicații neplăcute: Anumite boli, dacă nu sunt tratate cum trebuie, pot duce la probleme mai serioase. Odihnindu-se, copilul îi dă corpului șansa de a lupta mai bine cu infecția și de a evita acele complicații care de cele mai multe ori nu sunt deloc plăcute.

Simptome mai ușoare: Stând liniștit acasă, în patul lui confortabil, copilul se va simți bine mai repede. Fie că e vorba de febră, tuse sau dureri, un pic de repaus face minuni pentru a ameliora aceste simptome.

De ce e bine să evităm răspândirea bolii?

Protecția colegilor și prietenilor: Bolile despre care am amintit se pot transmite ușor, mai ales la început. Dacă copilul rămâne acasă, îi protejăm pe ceilalți copii și pe educatori de a se îmbolnăvi.

O comunitate mai sănătoasă: Prin limitarea contactului, ajutăm la menținerea sănătății întregii comunități. Acest lucru e și mai important în timpul sezoanelor gripale sau când apar virusuri noi, mai spune medicul Diana Anca Sauciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
232

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
217

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
315

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...