Medic botoșănean, 5 sfaturi de Ziua Internațională a Sănătății. ”Unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le avem!”

În fiecare an, pe 7 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a Sănătății. O zi dedicată conștientizării și promovării importanței sănătății în viața noastră și în societatea noastră.

Medic botoșănean, 5 sfaturi de Ziua Internațională a Sănătății. ”Unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le avem!”

 Dr. Diana Anca Sauciuc  

Potrivit medicului Diana Anca Sauciuc, sănătatea este unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le avem.

”Sănătatea nu este doar absența bolii, ci un echilibru al stării noastre fizice, mentale și emoționale. O sănătate bună ne permite să trăim vieți pline de energie, să ne atingem potențialul maxim și să ne bucurăm de fiecare experiență în mod complet. Este esențial să conștientizăm că investiția în sănătatea noastră este cea mai bună investiție pe care o putem face”, spune dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL este în Botoșani.

Așadar, ce putem face pentru a ne menține sănătatea într-o stare optimă?

Iată câteva sfaturi pe care ni le oferă medicul Diana Anca Sauciuc:

1. Adoptă un stil de viață sănătos: Hai să ne bucurăm de alimente sănătoase, mișcare și odihnă adecvată pentru a ne încărca bateriile în fiecare zi! De asemenea, reduce fumatul și consumul excesiv de alcool.

2. Vizite medicale regulate: Programează-te pentru controale medicale regulate pentru a identifica și trata problemele de sănătate în stadii incipiente.

3. Gestionarea stresului: Găsește modalități să îți gestionezi stresul și să îți menții echilibrul emoțional (ex. yoga sau meditația.

4. Menținerea relațiilor sociale: Construiește și menține legături sociale sănătoase, deoarece acestea au un impact semnificativ asupra sănătății mentale și emoționale.

5. Caută ajutor când ai nevoie: Fie că este vorba despre o consultație medicală sau despre un sfat din partea prietenilor, nu ezita să cauți ajutorul atunci când simți că ai nevoie.

”Bucură-te de fiecare moment! Viața este plină de experiențe minunate, așa că hai să le trăim pe toate cu inima deschisă și un zâmbet pe buze!”, este sfatul medicului botoșănean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
185

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
187

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
269

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...