Maternitatea Botoșani rămâne fără un specialist: Medicul Gheorghe Roșca a ieșit la pensie. VEZI ce îi transmit colegii!

Maternitatea Botoșani rămâne fără un specialist: Medicul Gheorghe Roșca a ieșit la pensie. VEZI ce îi transmit colegii!

 Medicul Gheorghe Rosca in timpul unei operatii  

Unul dintre cei mai vechi medici ai Maternității Botoșani a ieșit, vineri, la pensie. Este vorba despre medicul Gheorghe Roșca, care în cei peste 20 de ani de activitate în cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani a asistat la venirea pe lume a mii de copii și a salvat multe vieți.

Vineri a fost ultima zi de muncă a medicului Gheorghe Roșca, acesta nedorind să mai continue activitatea.

Colegii acestuia au numai cuvinte de laudă la adresa sa și spun că, odată cu plecarea din rândul cadrelor medicale de la Maternitate, s-a pierdut un mare specialist.

"A fost printre primii şefi de Secţie la Maternitatea Botoşani, cu vaste cunoştinţe în domeniu. Dar nu numai atât, este un intelectual adevărat, cu vaste cunoştinţe aproape în orice domeniu, cum foarte rar mai găseşti în ziua de astăzi. Iubea foarte mult arta, avea tot timpul DVD-uri cu muzică simfonică, și după un moment greu mergeam la el la cabinet și punea tot timpul muzică. Este un mare consumator de artă, un coleg extraordinar, deosebit. Pentru colectiv, ieşirea la pensie înseamnă pierdere, pentru că fiecare am avut ce învăţa de la el. A fost unul din stâlpii maternităţii, după doctorul Szente, doctorul Creţu, care nu mai sunt", a declarat medicul Camelia Todică, de la Maternitatea Botoşani.

Medicul Gheorghe Roșca a fost un adevărat mentor pentru doctorii mai tineri.

"Domnul doctor este un om deosebit care a ajutat absolut toți colegii în momentul în care au ajuns în această Maternitate. De fiecare dată ne-am bazat pe dumnealui, am avut ce învăţa de la dumnealui. De fiecare dată când era un caz mai dificil puteam să ne bazăm că ne ajută să soluționăm. Este un chirurg care lucra elegant şi corect din toate punctele de vedere. Aveam fiecare dintre noi ce învăţa, în momentul când intram cu dumnealui în sala de operaţie. Eu am fost ajutat foarte mult de domnul doctor prin integrarea mea în această Maternitate", a spus și medicul Dorin Scladan, de la Maternitatea Botoşani.

"Este o mare pierdere pentru spitalul nostru pentru că ne împuținăm pe an ce trece. Munca noastră se adaugă cu fiecare caz care este al medicului respectiv. De fiecare dată gărzile sunt din ce în ce mai grele, este mai mult de muncă. Am rămas doar zece medici, iar asta înseamnă foarte puţin pentru o Maternitate de nivelul Botoşaniului", a decarat medicul Mariana Pitrop, de la Maternitatea Botoşani.

În urmă cu câteva zile, medicul Gheorghe Roșca a făcut parte din echipa care a salvat viața unei botoșănence de 43 de ani, din abdomenul căreia a fost scoasă o tumoră de cântărea cinci kilograme.

Colegii de la Maternitatea Botosani, alaturi de care a petrecut o buna parte din cariera si din viata sa, i-au transmis multa sanatate si pensie usoara.


 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
179

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
179

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
263

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...