Marea testare. Autoritățile medicale vor să verifice nivelul de imunizare al populației din toată țara

Marea testare. Autoritățile medicale vor să verifice nivelul de imunizare al populației din toată țara

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat o testare a populației la nivel național, după data de 1 iunie, această urmând să fie realizată prin Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Testarea va avea rolul de a verifică nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.   

 "Noi avem o testare, prin Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile, pe care o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atât a imunizării populației, cât și a evoluției ulterioare pe care o avem în colaborare cu OMS și o facem la trei luni", a spus ministrul Sănătății, la Europa FM.   

 El a menționat că această campanie va începe după data de 1 iunie.   

 "Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când se termină pandemia sau prima etapă a pandemiei, fiindcă noi nu coborâm. Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost o zi de sâmbătă în care testările sunt un pic mai puține decât în timpul săptămânii", a transmis Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a mai precizat că aceste teste vor fi făcute și în funcție de zone, unele cu focar mai mare și altele cu focar mai mic, urmând să fie testați oameni care se oferă voluntar.   

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
1

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
21

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
61

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...