Maraton de vaccinare drive-thru la „Cornișa”, în weekend. Care este programul

Maraton de vaccinare drive-thru la „Cornișa”, în weekend. Care este programul

Autoritățile din Botoșani vor organiza, în acest weekend, un maraton drive-thru în Parcul de Agrement „Cornișa”, anunță Direcția de Sănătate Publică (DSP), printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, botoșănenii vor fi imunizați cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.

Acțiunea va începe vineri, de la ora 12:00, continuând în aceeași zi până la ora 20:00. Sâmbătă și duminică, programul de vaccinare se va desfășura între orele 8:00-20:00.

„Facem precizarea că nu este necesară o programe. Pentru acest eveniment s-au pregătit 600 de doze de vaccin cu posibilitate de suplimentare”, menționează DSP.

Activitatea de tip drive-thru este organizată cu sprijinul Primăriei municipiului Botoșani și al Instituției Prefectului.

Reiterăm că, la Dorohoi, se va derula un maraton de vaccinare, sâmbătă și duminică, între orele 9:00-20:00, pe Pietonalul Grigore Ghica, fiind pregătite 300 de doze de ser.

De asemenea, la Săveni, o acțiune similară va avea loc duminică, între orele 9:00 și 15:00, în capătul Pietonalului 1 Decembrie, vizavi de Primărie, fiind pregătite 100 de doze Pfizer.

Cetățenii din municipiul Botoșani se pot vaccina fără programare și cu Astra Zeneca la Centrul din incinta Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”.

Totodată, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare din Dorohoi, Darabani, Săveni, Ștefănești, Flămânzi, Vorona, Bucecea, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14:.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin, în limita dozelor disponibile și a locurilor neocupate.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, precizează reprezentanții DSP Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta