Mandatul directorului DSP Botoșani, Monica Adăscăliţei, a fost prelungit

Mandatul directorului DSP Botoșani, Monica Adăscăliţei, a fost prelungit

Mandatul directorului DSP Botoșani a fost prelungit pe perioada stării de urgenţă, până cel puţin la mijlocul lui august.

Deşi iniţial medicul Monica Adăscăliţei a primit un mandat de director interimar al Direcţiei de Sănătate Publică până la finele lunii iunie, aceasta se va afla la conducerea reprezentanţei Ministerului Sănătăţii în judeţ cel puţin până la mijlocul lunii august.

Printr-o decizie de ministru, medicul care activează în cadurl UPU-SMURD va conduce DSP cel puţin până pe 15 august, adică pe perioada stării actuale de urgenţă.

Mandatul acesteia se va putea prelungi, însă, atâta timp cât numărul de cazuri de covid19 cunoaşte o creştere serioasă, atât la nivelul ţării, dar şi al judeţului, aflat în prezent pe locul cinci ca număr total de cazuri de Covid - 19.

Medicul Monica Adăscăliţei a împlinit două luni la conducerea DSP Botoşani, instiuţia reuşind să gestioneze, în ultimile săptămâni, criza creată de îmbolbnăvirile din sistemul sanitar şi readucerea Spitalului Judeţean la nivelul unei unităţi sanitare care să deservească toate tipurile de afecţiuni medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
25

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
68

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
262

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...