Mandatul directorului DSP Botoșani, Monica Adăscăliţei, a fost prelungit

Mandatul directorului DSP Botoșani, Monica Adăscăliţei, a fost prelungit

Mandatul directorului DSP Botoșani a fost prelungit pe perioada stării de urgenţă, până cel puţin la mijlocul lui august.

Deşi iniţial medicul Monica Adăscăliţei a primit un mandat de director interimar al Direcţiei de Sănătate Publică până la finele lunii iunie, aceasta se va afla la conducerea reprezentanţei Ministerului Sănătăţii în judeţ cel puţin până la mijlocul lunii august.

Printr-o decizie de ministru, medicul care activează în cadurl UPU-SMURD va conduce DSP cel puţin până pe 15 august, adică pe perioada stării actuale de urgenţă.

Mandatul acesteia se va putea prelungi, însă, atâta timp cât numărul de cazuri de covid19 cunoaşte o creştere serioasă, atât la nivelul ţării, dar şi al judeţului, aflat în prezent pe locul cinci ca număr total de cazuri de Covid - 19.

Medicul Monica Adăscăliţei a împlinit două luni la conducerea DSP Botoşani, instiuţia reuşind să gestioneze, în ultimile săptămâni, criza creată de îmbolbnăvirile din sistemul sanitar şi readucerea Spitalului Judeţean la nivelul unei unităţi sanitare care să deservească toate tipurile de afecţiuni medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a murit după ce a luat o supradoză de medicamente

astăzi, 11:02
315

O femeie de 59 de ani a fost găsită în comă după ce a înghițit o supradoză de medicamente. Incidentul a avut loc în comuna Vlăsinești, la finalul săptămânii trecute. ...

Smart Energy, un nou concurs online lansat de E.ON pentru elevii de gimnaziu preocupați de economisirea energiei

astăzi, 10:51
36

Competiția interșcolară  a debutat pe 20 septembrie și se încheie pe 1 octombrie. Copiii vor avea de pregătit un videoclip cu durata de maximum 3 minute. Proiectele clasate pe primele ...

Comuna din județul Botoșani în care fetele abandonează cel mai des şcoala. Motivele sunt halucinante

astăzi, 10:29
309

Tot mai mulţi copii din mediul rural, în judeţul Botoşani, renunţă la şcoală din cauza sărăciei. Nu au bani de rechizite şi de navetă. În plus sunt puşi la muncă în gosp...