Mamă şi copil cu febră şi convulsii, lăsaţi de medici să aştepte într-un container de triaj la Botoşani

Mamă şi copil cu febră şi convulsii, lăsaţi de medici să aştepte într-un container de triaj la Botoşani

O mamă de numai 15 ani din Botoșani şi copilul ei grav bolnav au trecut prin momente de coșmar, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ei au fost lăsați să aştepte într-un container metalic de triaj epidemiologic, deşi micuțul avea febră mare şi făcuse convulsii.

Potrivit managerului Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței, tânăra a fost adusă cu ambulanță la pediatrie prezentând simptome respiratorii. A fost testată și diagnosticată cu virusul COVID-19, motiv pentru care nu au putut fi internați niciunul dintre cei doi. 

„Copilul a început să prezente o criză epileptică inaugurală, motiv pentru care s-a solicitat un computer tomograf fiind transferată la Suceava la acel computer tomograf, întrucât la Botoșani nu funcționa tomograful. După ce s-a întors pacienta de la Suceava a fost consultată de medicul infecționist recomandând internarea în secția de pediatrie nefiind locuri la secția de boli infecțioase.

Copilul avea febră și făcea crize epileptice motiv pentru care medicul când mi-a adus la la cunoștință noaptea despre acest caz că nu a fost primită de pe secția de pediatrie cu recomandarea de internare, ea a rămas în acel container cu modest monitorizarea medicului CPU până dimineață când s-a eliberat un loc la secția de boli infecțioase”, a relatat Adăscăliței.

DSP a demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili conformitatea conduitei personalului medical.

 

Spune-ne opinia ta