Mai bine de jumătate din blocul central al „Mavromati”, alocat pacienților infectați cu Covid-19

Mai bine de jumătate din blocul central al „Mavromati”, alocat pacienților infectați cu Covid-19

Mai bine de jumătate dintre paturile existente în blocul central al Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani sunt alocate pacienților diagnosticați cu COVID-19, a afirmat purtătorul de cuvânt al unității, asistentul Ioan Asaftei.

Potrivit sursei citate, conducerea spitalului a decis, în urmă cu circa două săptămâni, limitarea internării persoanelor cu afecțiuni chirurgicale cronice care necesită intervenții programabile.

S-a diminuat cu 50% numărul sălilor de operații din blocul operator, iar jumătate din blocul operator a fost transformat în secție ATI non-COVID. Asistența medicală acordată pacienților oncologici nu a fost afectată, deoarece Secția Oncologie are circuit distinct atât pentru spitalizarea continuă, cât și pentru internările de zi”, a declarat Asaftei.

Bolnavii care nu sunt infectați cu noul coronavirus au posibilitatea de a fi evaluați de către medicii specialiști indiferent de patologia prezentată, atât în Ambulatorul de specialitate, cu programare în prealabil la numărul de telefon mobil afișat pe site-ul Spitalului Județean, cât și prin spitalizare de zi, dacă sunt necesare investigații suplimentare.

Reprezentanții SJU „Mavromati” recomandă efectuarea investigațiilor imagistice pe bază de bilet de trimitere.

De asemenea, în contextul creșterii ratei de infectare la nivelul municipiului Botoșani, conducerea instituției îndeamnă medicii de familie și pacienții acestora să apeleze la Ambulatorul de specialitate, pentru a degreva Unitatea de Primiri Urgențe.

„Rugăm să înțelegeți contextul epidemiologic nefavorabil și să aveți în vedere grijă noastră de a nu refuză pacienții care se adresează Spitalului Județean, cu rugămintea și recomandarea de a crește adresabilitatea în Ambulatorul de specialitate și pentru a reduce presiunea de la nivelul Serviciului UPU și secțiilor implicate direct în tratarea pacienților COVID confirmați”, subliniază Ioan Asaftei.

 

Spune-ne opinia ta