Lipsa de somn poate duce la obezitate, boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, avertizează medicii

Lipsa de somn poate duce la obezitate, boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, avertizează medicii

Cercetările Clinicii Mayo din SUA au descoperit că lipsa de somn poate duce la creșterea cu 9% a grăsimii abdominale și la creșterea cu 11% a grăsimii în organele abdominale, scrie Antena3.ro.

Cele mai recente cercetări au confirmat că privarea de somn poate duce la o creștere a grăsimii în burtă și în organele abdominale.

Un comunicat de presă emis de Spitalul Chung Shan din orașul Taipei spune că o treime dintre adulții americani au problema insomniei, deoarece cei mai mulți dintre ei petrec mult timp pe rețelele de socializare și vizionează videoclipuri pe internet.

Se poate deduce că, cu cât oamenii rămân treji mai mult, cu atât mănâncă mai mult, dar activitatea lor fizică nu crește, ceea ce poate duce la consecințe negative.

Potrivit sursei citate, medicul obstetrician-ginecolog al Spitalului Chung Shan Wang Ling a declarat în comunicatul de presă că cercetările efectuate de Clinica Mayo din SUA au confirmat că și participanții tineri, slabi și sănătoși la studiu ar crește ușor în greutate și ar avea o creștere a grăsimilor în burtă ca urmare a ingerării mai multor calorii după ce a experimentat o perioadă de privare de somn.

Creșterea grăsimii se acumulează în mare parte în jurul organelor abdominale și nu sub piele, așa cum se credea greșit în trecut.

Chiar și în perioada de recuperare, când oamenii își revin după insuficiența de somn, ingeră mai puține calorii și pierd în greutate, grăsimea din organele lor va crește în continuare, a adăugat Wang.

Cercetarea Clinicii Mayo a constatat că privarea de somn poate duce la o creștere cu 9% a grăsimii abdominale și la o creștere cu 11% a grăsimii în organele abdominale.

Acumularea de grăsime în organe crește șansele de obezitate, boli cardiovasculare și sindrom metabolic, care la rândul lor cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, scrie Taiwan News.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere: Certificatul de cazier judiciar să se elibereze și electronic

Duminică, 25 Septembrie 2022
57

Cazierul judiciar, care este documentul ce arată situația judiciară a unei persoane, adică evidența condamnărilor ori a altor măsuri cu caracter penal, va putea fi obținut, pe viitor, și &ici...

Încasările ANAF ar urma să depășească 375 miliarde de lei până la finalul anului

Duminică, 25 Septembrie 2022
65

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la apro...

Aur la Mondiale pentru Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș, în proba de dublu vâsle la canotaj

Duminică, 25 Septembrie 2022
91

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Racice (Cehia), duminică, în proba de dublu v...