Oamenii de știință au dezvoltat o modalitate de a furniza insulină pe cale orală, prin intermediul unei capsule sau al unei ciocolate fără zahăr, și au testat-o cu succes pe animale.
Aproximativ 61 de milioane de persoane suferă de diabet în Europa, iar între 5 și 10% dintre acestea au diabet de tip 1, ceea ce înseamnă că trebuie să ia insulină zilnic pentru a-și controla nivelul de glucoză din sânge.
Unele persoane care suferă de diabetul de tip 2, mai frecvent, trebuie, de asemenea, să ia insulină.
Ideea de a crea o formă orală de insulină a venit după ce un medic geriatru dintr-o clinică cu care lucrează cercetătorii și-a exprimat îngrijorarea cu privire la persoanele în vârstă care erau spitalizate, ceea ce le creștea riscul de infecții secundare, deoarece aveau nevoie de injecții cu insulină.
„Acest mod de a lua insulina este mai precis, deoarece livrează insulina rapid în zonele din organism care au cea mai mare nevoie de ea. Atunci când luați insulina cu o seringă, aceasta este răspândită în tot corpul, unde poate provoca efecte secundare nedorite”, a declarat Peter McCourt de la UiT – the Arctic University of Norway.
Continuarea pe G4Media.ro...https://www.g4media.ro/insulina-orala-administrata-sub-forma-de-pastila-sau-ciocolata-fara-zahar-ar-putea-inlocui-injectiile-pentru-diabetici-noul-medicament-va-fi-gata-pentru-testele-pe-oameni-in-2025.htmlhttps://www.g4media.ro/insulina-orala-administrata-sub-forma-de-pastila-sau-ciocolata-fara-zahar-ar-putea-inlocui-injectiile-pentru-diabetici-noul-medicament-va-fi-gata-pentru-testele-pe-oameni-in-2025.html