În liniște, România confirmă și al șaselea caz de coronavirus. Este lângă noi, la Suceava

În liniște, România confirmă și al șaselea caz de coronavirus. Este lângă noi, la Suceava

Al șaselea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre o persoană de 71 de ani, din Suceava, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, și rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

DSP Suceava a ținut secret acest subiect și a afișat o liniște debordantă până când cazul a fost anunțat de Grupul de Comunicare Strategică. 

Al cincilea caz de îmbolăvire cu coronavirus în România a fost confirmat, tot astăzi, miercuri, la Timiș, după cele deja cunoscute ale pacienților din Gorj (1), Timișoara (2) și Cluj (1).

Informația a fost confirmată de Ministrul Sănătății, care a făcut precizarea că bărbatul testat pozitiv marți cu coronavirus a efectuat un alt test care a ieșit negativ.

Întrebat, la Parlament, dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul a răspuns: "Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact".

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au declarat că primul bărbat diagnosticat cu virusul originar din China a fost externat deja, fiind considerat vindecat.

“În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

În Europa, Italia rămâne țara cea mai afectată de noul virus. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la aproape 2300 de persoane.

În doar două săptămâni, 79 dintre ei au decedat, iar 229 sunt în stare gravă.

Numai în 24 de ore au murit 27 de italieni, toți cu vârste de peste 65 de ani, cu excepția unui bărbat care avea doar 50 de ani, dar și alte patologii.

88% din numărul total de persoane infectate se află în regiunile Lombardia, Emilia Romagna și Veneto.

Cei mai mulți rămân în Lombardia, unde sunt și cele mai multe zone roșii, focare cu 1520 de pacienți cu coronavirus și cu 55 de decese înregistrate până în prezent.

În timp ce în România subiectul este tratat în tăcere și liniște, autoritățile locale din nordul Italiei recomandă persoanelor cu vârste de peste 65 de ani să nu iasă din casă pe parcursul a trei săptămâni, iar directorul Departamentului de Boli Infecțioase din cadrul Institutului Superior de Sănătate, Gianni Rezza, îi sfătuiește pe cetățeni să mențină o mică distanță între ei și, de exemplu, să evite sărutările și îmbrățișările, notează România Actualități.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul Gheorghe Sorescu, alături de noua generație de jandarmi! (Foto)

astăzi, 15:56
4

Cei 148 de elevi ai promoției aprilie 2024 de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni se îndreaptă către un capitol nou al vieții lor, plini de entuz...

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
259

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
421

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...