Imunitate la COVID-19: 44% din populaţia României a fost vaccinată sau a trecut deja prin boală

Imunitate la COVID-19: 44% din populaţia României a fost vaccinată sau a trecut deja prin boală

Aproximativ 44% din populaţia României are imunitate la COVID-19 după ce persoanele au trecut prin boală sau s-au vaccinat.

Declarația îi aparține lui Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), care a explicat că judeţele Cluj şi Ilfov şi municipiul Bucureşti sunt singurele care au rata de imunitate de grup de peste 60%.

Estimarea mai arată că în 25 de judeţe peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 judeţe au peste 40%, iar în trei judeţe gradul este peste 50% .

Pentru estimare s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă din România la 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane.

De asemenea, specialiştii au utilizat un sistem potrivit căruia la fiecare caz confirmat există 4,3 cazuri neconfirmate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Ploşniţele dantelate, numite și „tigri”, care sunt imune la substanţele chimice, ocupă încet încet toată România

astăzi, 12:15
661

O specie invazivă de insecte s-a înmulţit foarte mult în România, loc în care nu are niciun duşman natural. Mai mult, aceste insecte, care sunt extrem de agresive, sunt imun...

Avem cu ce ne “mândri”: Printre cele mai mici salarii din Europa dar plătim preţuri mai mari pe alimente

astăzi, 11:15
215

În România, preţul multor alimente de bază este mai mare decât în alte ţări. Carnea este mai scumpă decât la polonezi, iar la brânză sunt cel puţin zece ţă...

Varianta Delta se răspândește ca pojarul și varicela. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși cunoscuți

astăzi, 10:00
605

Cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece iar varianta indiană a coronavirusului determină cazuri grave de COVID-19, care de cele mai multe ori sfârșesc ...