Doar pentru ca ceva este natural nu inseamna ca este si lipsit de pericole. Anumite remedii sub forma de plante n-ar trebui administrate concomitent cu medicamentele prescrise de medic sau daca urmeaza sa te operezi ori ai peste 65 de ani.
Conform MSN, printre acestea se afla sunatoarea, sofranul, lemnul dulce si granatul.
Sunatoarea - Nu trebuie folosita concomitent cu antidepresivele, efectele secundare in caz contrar fiind extrem de serioase. Sunatoarea, care amelioreaza depresia, n-ar trebui consumata deloc in timpul tratamentelor medicamentoase, mai multe medicamente interactionand cu aceasta.
In locul ei se poate lua un supliment de acizi grasi omega 3 din ulei de peste, pentru o stare mentala mai buna, in caz de depresie moderata.
Sofran - Mai multe cercetari au aratat ca sofranul reduce inflamatiile si durerile cauzate de artrita, insa chiar si asa nu trebuie luat in acelasi timp cu anticoagulantele, existand riscul sangerarilor.
In locul acestuia se pot consuma sucuri bogate in antioxidanti, precum cel de struguri, rodii, acestea putand ameliora durerile cauzate de artrita.
Lemnul dulce - Niciun supliment pe baza de lemn dulce nu este binevenit in combinatie cu diureticele. Cei care luau in mod obisnuit capsule pe baza de lemn dulce pentru indigestie ar trebui sa renunte la ele in cazul in care li se prescriu diuretice sau laxative, acest remediu afectand nivelul potasiului din organism.
In loc de lemn dulce, pentru durerile de stomac, poti apela cu incredere la ceaiul de ghimbir. Totusi, daca te opresti asupra lui, fereste-te de ciocolata sau citrice si de bauturile care contin cafeina.
Granat - Aceasta planta, remediu pentru migrene, cunsocuta sub denumirea stiintifica Chrysanthemum parthenium sau iarba moale, nu trebuie folosita sub nicio forma cand s-au prescris anticoagulante. Luate in combinatie, pot aparea reactii adverse serioase.
O alternativa ar fi un supliment de magneziu. Mai multe cercetari au aratat ca persoanele care au carente la acest capitol sufera de migrene.