Imagini revoltătoare într-un spital din Botoșani. În secția de pediatrie mișună gândacii (video)

Imagini revoltătoare într-un spital din Botoșani. În secția de pediatrie mișună gândacii (video)

Imagini revoltătoare au fost surprinse într-un spital din județul Botoșani de către o mamă, care a stat internată cu copilul. Videoclipurile în care gândacii mișună „ca la ei acasă”, iar curățenia lipsește cu desăvârșire au fost făcute în Spitalul municipal din Dorohoi, pe Secția de Pediatrie.

Femeia a postat pe pagina ei de Facebook în cursul zilei de luni, după ce a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din Dorohoi cu copilul său. În postarea făcută, aceasta se plânge de faptul că unității spitalicești îi lipsesc condițiile, iar gândacii merg pe pereți.

„Priviți Spitalul municipiului Dorohoi. Are tot felul de gândaci pe aici, în spital mizerie cât de mult se poate, condiții nu sunt, iar de apă caldă nici nu se pune vorba...”, spune femeia.

Mai mult decât atât, aceasta se declară nemulțumită și de felul cum doctorii și asistentele își fac meseria.

„Iar doctorii și asistentele nici să te bage în seamă. Tu le zici de copil că are febră 39,5 și ea îmi zice că are treabă și să aștept. Am așteptat cu copilul arzând doar ca să mă bage în seamă și surpriză.. niște algin pentru o febră așa mare. Am venit cu copilul cu vomă, plânsete și agitație la urgențe, iar după ce am ajuns să stau în spital o oră îmi face copilul iar febră și pe ele nici nu le interesează. I-au luat analize la sânge și scaun de duminică dimineață și nici până acum (n.r. luni, 19 septembrie) nu le-a adus (...) Îmi stă copilul cu mâna umflată de la branulă că a avut-o pusă strâmb și acum o mutat la altă mână. Din partea mea tot respectul și toate felicitările pentru spitalul de copii din Dorohoi..”, a mai precizat femeia.

Reacțiile la postarea acesteia au venit imediat în comentarii. O altă botoșăneancă acuză aceleași tratamente în cadrul unității sanitare.

„Am fost și eu la Spital la Dorohoi de nu știu câte ori și tot așa mi s-a întâmplat și mie. Mă externa cu copilul bolnav de bronșită și îmi murea copilul acasă și am mers la Botoșani, iar într-o săptămână s-a pus pe picioare. Spitalul din Dorohoi este dezastru”, a povestit femeia.

„Acest bloc materno-infantil este în plin proces de reabilitare, inclusiv zona și salon respectiv vor intra, în cursul lunii viitoare, în proces de reabilitare completă. Clădirea este construită din 1985 și are 35 de ani. Mobilierul este vechi, tot ce ține de geamuri, uși, tâmplăria este veche, instalația veche. Noi am făcut dezinfecție și dezinsecție conform protocolului și facem, ori de câte ori este nevoie, și curățenie. A fost un incident ca să zic așa, pentru că au apărut acei gândaci în zona respectivă, sub nicio formă în alte zone. S-a făcut dezinsecția cu două zile înainte și s-a repetat în toată secția în zilele următoare după ce doamna a semnalat respectiva problemă. Asta este ceea ce putem face în momentul de față. Asigurăm condiții pentru pacienți, ca să nu închidem secția”, a declarat Valerian Andrieși, managerul Spitalului municipal din Dorohoi.

Managerul unității sanitare a mai precizat faptul că, și în următoarele zile, se va realiza dezinsecția și dezinfecția întregului palier.

„Ne-au vizitat și cei de la DSP și am făcut dezinsecție și dezinfecție în toată zona. Am mutat pacienții în partea din față și am făcut procesele în spate, iar acum o să facem și partea din față. O să facem, în zilele următoare, la sugestia epidemiologului, dezinsecție și dezinfecție în tot blocul materno-infantil ăsta care este funcțional, pentru că celălalt este în proces de reabilitare și ne va fi dat spre folosință cam într-o lună”, a adăugat medicul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

20 de ani de activitate sindicală în domeniul asistenței sociale marcați de FNS „Pro Asist” la Botoșani (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
335

Federaţia şi-a început activitatea în anul 2003 cu sediul în Râmnicu Vâlcea, fiind înfiinţată iniţial din lucrători în domeniul protecţiei copilului ş...

Demo Drift Show pentru pasionații de mașini și senzații tari (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
945

Asociația de Drift din Botoșani, împreună cu Primăria municipiului Botoșani și Consiliul Local, organizează în acest weekend un eveniment ce reunește pasionații de adrenalină. Es...

Peste 200 de adolescenți urmează să părăsească sistemul de protecție socială din Botoșani (foto, video)

Vineri, 22 Septembrie 2023
455

Astăzi, în incinta Palatului Administrativ al județului Botoșani a avut loc un eveniment important pentru tinerii aflați în sistemul de protecție a copilului. Este vorba despre o camp...