Imagini revoltătoare într-un spital din Botoșani. În secția de pediatrie mișună gândacii (video)

Imagini revoltătoare într-un spital din Botoșani. În secția de pediatrie mișună gândacii (video)

Imagini revoltătoare au fost surprinse într-un spital din județul Botoșani de către o mamă, care a stat internată cu copilul. Videoclipurile în care gândacii mișună „ca la ei acasă”, iar curățenia lipsește cu desăvârșire au fost făcute în Spitalul municipal din Dorohoi, pe Secția de Pediatrie.

Femeia a postat pe pagina ei de Facebook în cursul zilei de luni, după ce a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din Dorohoi cu copilul său. În postarea făcută, aceasta se plânge de faptul că unității spitalicești îi lipsesc condițiile, iar gândacii merg pe pereți.

„Priviți Spitalul municipiului Dorohoi. Are tot felul de gândaci pe aici, în spital mizerie cât de mult se poate, condiții nu sunt, iar de apă caldă nici nu se pune vorba...”, spune femeia.

Mai mult decât atât, aceasta se declară nemulțumită și de felul cum doctorii și asistentele își fac meseria.

„Iar doctorii și asistentele nici să te bage în seamă. Tu le zici de copil că are febră 39,5 și ea îmi zice că are treabă și să aștept. Am așteptat cu copilul arzând doar ca să mă bage în seamă și surpriză.. niște algin pentru o febră așa mare. Am venit cu copilul cu vomă, plânsete și agitație la urgențe, iar după ce am ajuns să stau în spital o oră îmi face copilul iar febră și pe ele nici nu le interesează. I-au luat analize la sânge și scaun de duminică dimineață și nici până acum (n.r. luni, 19 septembrie) nu le-a adus (...) Îmi stă copilul cu mâna umflată de la branulă că a avut-o pusă strâmb și acum o mutat la altă mână. Din partea mea tot respectul și toate felicitările pentru spitalul de copii din Dorohoi..”, a mai precizat femeia.

Reacțiile la postarea acesteia au venit imediat în comentarii. O altă botoșăneancă acuză aceleași tratamente în cadrul unității sanitare.

„Am fost și eu la Spital la Dorohoi de nu știu câte ori și tot așa mi s-a întâmplat și mie. Mă externa cu copilul bolnav de bronșită și îmi murea copilul acasă și am mers la Botoșani, iar într-o săptămână s-a pus pe picioare. Spitalul din Dorohoi este dezastru”, a povestit femeia.

„Acest bloc materno-infantil este în plin proces de reabilitare, inclusiv zona și salon respectiv vor intra, în cursul lunii viitoare, în proces de reabilitare completă. Clădirea este construită din 1985 și are 35 de ani. Mobilierul este vechi, tot ce ține de geamuri, uși, tâmplăria este veche, instalația veche. Noi am făcut dezinfecție și dezinsecție conform protocolului și facem, ori de câte ori este nevoie, și curățenie. A fost un incident ca să zic așa, pentru că au apărut acei gândaci în zona respectivă, sub nicio formă în alte zone. S-a făcut dezinsecția cu două zile înainte și s-a repetat în toată secția în zilele următoare după ce doamna a semnalat respectiva problemă. Asta este ceea ce putem face în momentul de față. Asigurăm condiții pentru pacienți, ca să nu închidem secția”, a declarat Valerian Andrieși, managerul Spitalului municipal din Dorohoi.

Managerul unității sanitare a mai precizat faptul că, și în următoarele zile, se va realiza dezinsecția și dezinfecția întregului palier.

„Ne-au vizitat și cei de la DSP și am făcut dezinsecție și dezinfecție în toată zona. Am mutat pacienții în partea din față și am făcut procesele în spate, iar acum o să facem și partea din față. O să facem, în zilele următoare, la sugestia epidemiologului, dezinsecție și dezinfecție în tot blocul materno-infantil ăsta care este funcțional, pentru că celălalt este în proces de reabilitare și ne va fi dat spre folosință cam într-o lună”, a adăugat medicul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Egiptean prins în Vama Stânca cu un permis fals

Vineri, 23 Septembrie 2022
57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean egiptean, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucrain...

Tânăr din Avrămeni, cercetat de polițiști după ce a fost prins la volanul unei mașini neînmatriculate

Vineri, 23 Septembrie 2022
86

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe strada Viilor, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, în vârs...

Razii ale polițiștilor pe străzile din județ, în weekend

Vineri, 23 Septembrie 2022
85

În acest weekend polițiștii botoșăneni vor organiza acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului de accidente rutiere și a conse...