EMA: Vaccinul Novavax ar trebui să includă o avertizare referitoare la efecte secundare cardiace

EMA: Vaccinul Novavax ar trebui să includă o avertizare referitoare la efecte secundare cardiace

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să includă un avertisment referitor la două afecţiuni inflamatorii cardiace, pe baza unui număr mic de cazuri raportate, informează Reuters, potrivit Digi24.ro.

Afecţiunile - miocardită şi pericardită - ar trebui incluse ca noi efecte secundare în informaţiile referitoare la acest vaccin - Nuvaxovid - a precizat EMA miercuri.

Agenţia a solicitat totodată ca producătorul american de medicamente să ofere informaţii suplimentare asupra riscului producerii acestor efecte secundare.

Luna trecută, EMA a identificat reacţii alergice severe ca potenţiale efecte secundare ale acestui vaccin.

Novavax a sperat că cei care nu au dorit să folosească vaccinurile Pfizer şi Moderna - care se bazează pe tehnologia ARN Mesager - vor prefera produsul său întrucât are la bază o tehnologie utilizată timp de decenii pentru combaterea bolilor, printre care hepatita B şi gripa.

Cu toate acestea, doar circa 250.000 de doze de Nuvaxovid au fost administrate în Europa până în acest moment de la lansarea vaccinului în decembrie, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
18

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
37

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
320

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...