După Eurespal, un alt medicament este retras din farmacii!

După Eurespal, un alt medicament este retras din farmacii!

Medicamentul EPISTAT, care conţine aceeaşi substanţă activă ca şi EURESPAL, și anume fenspirida, a fost oprit astăzi de la comercializare.

Farmaciştii botoşăneni au fost informaţi de către distribuitori să nu mai comercializeze produsul imediat după primirea notificării: "Vă rugăm să blocaţi la vânzare produsul EPISTAT 80 mg 2×15 CP ELIB PREL (toate loturile), până la primirea de noi instrucţiuni".

Astfel, grupul ungar Gedeon Richter a notificat farmaciile din România că retrage de la comercializare medicamentul Epistat, ultimul medicament cu substanța activă fenspiridă rămas pe piață după ce Laboratoarele Servier au retras de pe piață medicamentul Eurespal.

Reprezentanții mai multor farmacii au declarat joi dimineață, pentru 360medical.ro, că au primit notificări de la grupul ungar privind retragerea de la comercializare a Epistat, care este în prezent blocat în depozite.

În România, fenspirida este comercializată cu denumirea comercială Eurespal (Laboratoarele Servier, Franța) și Epistat (Gedeon Richter, Ungaria), fiind indicată pentru “tratamentul tusei şi expectoraţiei apărute în cursul afecţiunilor bronhopulmonare la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani”, arată prospectul medicamentului publicat de ANMDM.

Citeste si Medicament pentru copii, oprit de la comercializare. VEZI dacă îl ai în casă!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
14

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
817

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
365

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...