După DNA, la Mavromati a ”descins” și deputatul Emanuel Ungureanu cu dezvăluiri despre un director al spitalului! (Foto, Video)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a revenit la Botoșani pentru a vedea cum s-au schimbat condițiile de îngrijire a pacienților din Spitalul Județean Mavromati după tragedia morții Alexandrei Ivanov.

După DNA, la Mavromati a ”descins” și deputatul Emanuel Ungureanu cu dezvăluiri despre un director al spitalului! (Foto, Video)

De data aceasta, vizita lui Emanuel Ungureanu vine într-un moment în care sistemul sanitar botoșănean este lovit crunt de acuzațiile de corupție, nu mai puțin de 10 persoane, printre care medici și asistente medicale, fiind în prezent în arest pentru infracțiuni de mită și trafic de influență în dosarul angajărilor ilegale de la Spitalul Mavromati.

Deputatul a solicitat ca întâlnirea cu presa din Botoșani să aibă loc în vestiarele de la Maternitate și de la Spitalul Mavromati, de față fiind și actualul manager al unității medicale, dr. Monica Adăscăliței.

Halate albe lângă gunoiul care zace de câteva săptămâni

Dacă o mare parte din vestiarele de la Spitalul Mavromati au fost renovate, nu același lucru se poate spune despre cele câteva încăperi despre care Monica Adăscăliței a precizat că sunt într-o zonă dezafectată. Cu toate acestea, în unul dintre vechile vestiare există semne clare că personalul medical intră și se schimbă înainte de a ajunge în saloanele cu pacienți.

Umerașe cu halate albe, încălțăminte specifică saloanelor de spital, sacoșe aparținând personalului au fost găsite în încăperea insalubră, în care se afla și o grămadă mare de gunoi. Monica Adăscăliței a motivat prin faptul că, deși zona este dezafectată, cel mai probabil elevi ai școlilor postileale sau personal aflat în practică folosește respectiva încăpere.




Monica Adăscăliței, manager Spitalul Mavromati: ”Eu știam că această zonă este dezafectată, trecută în conservare pentru noul plan de reabilitare”.

Deputatul Emanuel Ungureanu: ”Sunt camere video, nu știați că aici se schimbă personal?”

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Mavromati: ”Nu am timp să mă uit tot timpul pe camere”.

Deputatul recunoaște că în mare parte vestiarele spitalului au fost modernizate, au fost aduse dulapuri noi, ”lucrurile sunt cât de cât decente până când se va schimba ceva radical, pentru că în nicio țară civilizată nu poți să ai vestiare la subsol. Într-o altă zonă, după cum vedeți, nici doamna manager nu știa că cineva se schimbă aici și vedeți ce condiții horror sunt”.

Imediat, deputatul USR a rostit și numele celei pe care o consideră responsabilă.

”Una dintre persoanele responsabile, ce ar fi trebuit demisă până la momentul în care procurorii au intrat peste ea pentru că lua șpagă, adică doamna Coca Crâșmaru, ca director de îngrijiri trebuia să știe că sunt oameni, ființe umane care lucrează în acest spital și care se schimbă în aceste condiții”, a spus Emanuel Ungureanu.

”Excursii de lux ca ale lui Rafila”

Mai mult, deputatul USR susține că a depus în urmă cu trei luni, la Agenția Națională de Integritate, documente care atestă faptul că directorul de îngrijiri de la ”Mavromati” se afla în stare de incompatibilitate.

Amintim că, în urma perchezițiilor procurorilor DNA, Coca Crîșmaru a fost reținută și apoi arestată pentru 30 de zile pentru trafic de influență, luare de mită și infracţiunea de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

”Această doamnă Coca Crâșmaru a mers la cursuri în Singapore, în America… Excursii de lux ca ale lui Rafila… plătite de Ordinul Asistentelor Medicale din România. Doamna Coca Crâșmaru, care a lăsat aceste vestiare în felul în care le vedeți dvs., a fost în Singapore în 2019”, a spus Emanuel Ungureanu.



”S-a încălcat legea cap-coadă”

Deputatul Ungureanu a venit la Botoșani și cu ”dovada” incompatibilității directorului de îngrijiri.

”Doamna Coca Crâșmaru este inspector la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Vă dați seama? Într-un asemenea vestiar nu cred că a intrat niciodată, dar doamna mergea să acrediteze spitale. Acum trei luni de zile eu am depus la Agenția Națională de Intergitate documente care atestă faptul că această doamnă nu putea să fie și director de îngrijiri și evaluator ANMC. Deci s-a încălcat legea cap-coadă când a fost lăsată să fie director de îngrijiri”, a spus deputatul USR.  

Monica Adăscăliței a recunoscut că nu avea cunoștință de această stare de incompatibilitate, însă a menționat că, în urma arestării Cocăi Crâșmaru, a fost numită o altă persoană în funcția de director de îngrijiri.

Până când se va judeca dosarul șpăgii de la Mavromati, în spital există încă focare de infecție, precum vestiarul identificat duminică de deputatul Ungureanu.

”În lunile trecute, la Buhuși, doamna Coca a ținut un curs despre managementul calității îngrijirii pacienților de către asistentele medicale. Până la proba contrarie, acest loc aici l-am găsit deschis, cu papuci, cu echipament de spital agățat pe umerașe. Este incalificabil, la 5 luni de când cineva s-a stins în spital urlând după ajutor…”, a mai spus deputatul USR Emanuel Ungureanu.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
215

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
158

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
43

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...