DSP: Încă patru botoșăneni infectați cu COVID-19 au decedat. Cel mai tânăr pacient avea 41 de ani

DSP: Încă patru botoșăneni infectați cu COVID-19 au decedat. Cel mai tânăr pacient avea 41 de ani

Patru persoane din județul Botoșani, diagnosticate cu noul coronavirus, au decedat, în ultimele 24 de ore, a informat managerul de Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit datelor centralizate de instituție, este vorba despre o femeie de 81 de ani, din Dorohoi, dializată, care suferea și de hipertensiune arterială, pneumonie interstițială, o femeie de 73 de ani, din Tudora, care suferea de insuficiență renală, insuficiență cardiacă, bronhopneumonie și hipertensiune arterială, un bărbat de 41 de ani, din Rădăuți-Prut, obez, diagnosticat cu insuficiență respiratorie și hipertensiune, respectiv o femeie de 71 de ani, din Santa Mare, cu sechele TBC și hepatită cronică. Niciunul dintre cei patru pacienți nu era vaccinat împotriva COVID-19.

64 de persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în intervalul temporal menționat. La nivel județean, rata de îmbolnăvire este de 1,04 cazuri la mia de locuitori.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că decesele înregistrate, în ultima vreme, în rândul persoanelor infectate cu COVID-19, sunt asociate cu tulpina Delta.

 

Spune-ne opinia ta