Două mari spitale, care vor deservi și populația județului Botoșani, se vor ridica la Iași și Suceava

Două mari spitale, care vor deservi și populația județului Botoșani, se vor ridica la Iași și Suceava

Două mari spitale se vor ridica la Iași și Suceava, urmând a deservi și populația județului Botoșani. Primul este Spital Regional pe zona Moldovei, o investiție de peste 500 milioane euro, și va fi construit la Iași. În paralel, Ministerul Sănătăţii a avizat înfiinţarea unui nou spitalul de copii la Suceava.

Contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional a fost semnat, de ministrul Ion Ștefan, și are ca principale obiective specifice construcția şi dotarea Spitalului Regional de Urgență Iași, crearea unei rețele de spitale regionale de urgență integrate fizic și funcțional către pacienți, restructurarea spitalelor regionale de urgență din România, astfel încât acestea să trateze cele mai complexe cazuri într-o abordare multidisciplinară, eficientă și sigură din punct de vedere clinic și reducerea inegalităților în starea de sănătate a populației, în special în zonele rurale și în zonele izolate sau defavorizate din punct de vedere economic (de exemplu, Regiunea Nord-Est și Iași).

Spitalul Regional Iași va fi construit în cartierul Moara de Vânt, iar durata de implementare a proiectului este de 106 luni. Suprafața totală construită a unității spitalicești va fi de aproximativ 148,885m2, iar amprenta clădirii va avea 27.340 m2. Spitalul regional va avea 850 de paturi în total și va fi deservit de 1.497 de locuri de parcare. Acoperişul unității va fi dotat cu un helioport H-3 pentru a găzdui un elicopter Eurocopter EC-135.

Spitalul Regional de Urgență Iași va fi cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei.

În paralel, Ministerul Sănătăţii a avizat înfiinţarea spitalului de copii la Suceava. Ministerul Sănătăţii a transmis Consiliului Judeţean (CJ) Suceava avizul pentru înfiinţarea unui spital de copii în municipiul reşedinţă, a anunțat astăzi, şeful administraţiei judeţene de la Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că spitalul va fi construit în trei ani, în curtea spitalului vechi, pe o suprafaţă de 3.750 de metri, cu demisol, parter şi cinci etaje, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 79 de milioane de euro.

Flutur a precizat că lucrările pentru construcţia acestui spital ar urma să fie finanţate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi a fost solicitat avizul Ministerului Sănătăţii pentru ca noul spital de copii să poată fi inclus pe lista de investiţii a CNI. Spitalul de copii de la Suceava va avea 412 de paturi, 65 dintre acestea fiind pentru însoţitori.

”Noul spital de copii va asigura servicii nu doar pentru pacienţi din judeţul Suceava, urmând a deservi o zonă mai largă, în concordanţă cu Planurile regionale de servicii de sănătate, urmând a prelua şi pacienţii din Botoşani, dar şi celelalte judeţe limitrofe”, a spus Flutur.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
246

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
75

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa Națională de Asigur...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
79

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...