Doar trei medici de familie sunt dispuși să ajute personalul de la UPU

Doar trei medici de familie sunt dispuși să ajute personalul de la UPU

Doar trei medici de familie sunt dispuși să ajute personalul medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) din Botoșani și Camerei de Primiri Urgențe (CPU) din Dorohoi, anunță Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Apelul a fost făcut cu aproximativ două luni în urmă, iar în urma discuțiilor purtate cu președintele Colegiului Medicilor din Botoșani acesta ar fi feedback-ul.

„Medicii de familie au fost solicitați doar pentru Unitatea de Primiri Urgențe și Camera de Primiri Urgențe de la Dorohoi. Avem un feedback din partea președintelui Colegiului Medicilor și ar fi trei medici dispuși să colaboreze cu UPU”, declară directorul DSP.

Potrivit autorităților sanitare, discuția a fost ca medicii de familie să ajute pe baza de triaj din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), nu neapărat pe Covid-19. Adresabilitatea pe UPU este în continuare ridicată, chiar dacă numărul cazurilor este în scădere.

În plus, medicii mai spun că situația este mai complicată la Botoșani tocmai pentru că activitatea de la UPU este desfășurată într-un spațiu provizoriu, până când vor fi finalizate lucrările de modernizare a Unității de Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.

Trimisul guvernului în teritoriu, prefectul Dan Nechifor, spune că „am făcut un apel public, și eu, și dna director, la solidaritate și empatie. Atât”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
457

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
575

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1739

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...