Directorul DSP: „Ca și particularitate, în acest val de infectare întâlnim un număr mai mare de copii depistați pozitiv pentru Covid-19” (video)

Directorul DSP: „Ca și particularitate, în acest val de infectare întâlnim un număr mai mare de copii depistați pozitiv pentru Covid-19” (video)

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, care a avut loc astăzi la sediul Instituției Prefectului județului Botoșani, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) a precizat că, într-un interval de două săptămâni, numărul copiilor depistați pozitiv a crescut.

Potrivit acestuia, în perioada 27 iulie – 8 august, s-a înregistrat un număr de 2016 cazuri și 19 decese puse pe seama infectării cu virusul SARS-COV-2.

„Ca și particularitate în acest val de infectare întâlnim un număr mai mare de copii infectați în comparație cu celelalte valuri ale pandemiei de Covid-19”, a precizat Teodor Ferariu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

De asemenea, în această perioadă s-au înregistrat 31 de focare în unități sanitare, UAMS-uri, instituții sau unități de producție și 23 de focare de familie.

„În prezent, se observă o tendință de scădere a numărului de infectări atât la nivelul județului, cât și la nivel național”, mai spune Ferariu.

Totodată, vârful infectărilor a fost în data de 1 august, când autoritățile au raportat peste 100 de cazuri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

CJ Botoșani oferă unei primării din județ peste 300.000 de lei din fondul de rezervă! (video)

Joi, 30 Mai 2024
2183

În ședința de Consiliu Județean din cursul zilei de miercuri, pe masa consilierilor județeni a ajuns un proiect de hotărâre privind acordarea sumei de 333.522,00 lei Primăriei Văcul...

Comisarii de mediu solicită suspendarea avizului de mediu de la Groapa de Gunoi de la Stăuceni! Prefect: „E un dezastru!” (foto, video)

Joi, 30 Mai 2024
362

Peste zece tone de deșeuri au ars, săptămâna trecută, într-un incendiu la Groapa de Gunoi de la Stăuceni, fiind afectată o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Atunci...

Directoarea AJOFM Botoșani, noi detalii privind concedierile masive de la Artsana: „Solicităm convocarea de urgență...” (video)

Joi, 30 Mai 2024
2254

Anca Apăvăloaie, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, a anunțat în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural noi detalii privind conced...