Direcţia de Sănătate Publică Botoşani marchează Ziua Mondială a Bolilor Rare

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani marchează Ziua Mondială a Bolilor Rare

În  data de 29  februarie 2020,  Direcţia de Sănătate Publică Botoşani prin Compartimentul asistenței medicale a comunităților la risc și Promovarea Sănătății, celebrează și  organizează  o  campanie de sănătate publică - în Școlile Postliceale Sanitare din municipiul Botoșani, pentru a marca Ziua  Mondială a Bolilor Rare.

Ce este o boală rară? Asa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor. În Europa, o boală este considerată a fi rară dacă afectează 1 persoană din 2000.

Câte boli rare există? Există mii de boli rare. Până în prezent 6.000-7.000 boli rare au fost descoperite şi noi boli sunt descrise în literatura medicală în mod constant.

“Numărul bolilor rare depinde şi de acurateţea definirii bolii. Până acum, în domeniul medical, o boală a fost definită ca alterare a stării de sănătate, care prezintă un model unic simptome cu un singur tratament. Cu cât analiza este mai corectă, cu atât observam mai bine unele nuanţe. Această complexitate este reflectată de diferitele clasificări furnizate de Orphanet”, au explicat reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Direcția de Sănătate Publică  prin Compartimentul asistenței medicale  comunitare va colabora, pe viitor, cu specialiști din domeniul geneticii medicale din Bucuresti, Timișoara și o unitate medicală specializata din Germania  în scopul identificării precoce a cazurilor cu o astfel de patologie din județul Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
665

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
465

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
403

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...