De astăzi, pe stadioane sau la orice manifestări nu vor mai avea voie mai mult de 1000 de persoane. Se ia în calcul suspendarea zborurilor către Italia

De astăzi, pe stadioane sau la orice manifestări nu vor mai avea voie mai mult de 1000 de persoane. Se ia în calcul suspendarea zborurilor către Italia

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Sunt primele măsuri cu adevărat serioase luate de autoritățile române după ce timp de trei săptămâni românii au fost sfătuiți să prevină extinderea epidemiei de coronavirus cu apă și spun.

În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte.

Asta înseamnă, de exemplu, că meciurile de fotbal, spectacolele și chiar protestele publice nu vor avea voie să aibă mai mult de 1000 de participanți.

Aceste restricții au intrat în vigoare de duminică, 8 martie, și sunt valabile până la data de 31 martie, când se va face o nouă evaluare, existând posibilitatea prelungirii lor ulterioare.

De asemenea, școlile în care înregistrează cazuri de Covid-19 își vor suspenda cursurile pentru două săptămâni.

Și stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie.

Raed Arafat a precizat că noile măsuri anunțate duminică sunt luate preventiv, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

De asemenea, nu vor fi eliberate la cerere certificate medicale potrivit cărora solicitantul nu este infectat cu coronavirus, a mai anunţat Arafat.

În același timp, se ia în calcul chiar suspendarea zborurilor către Italia, din România. Raed Arafat a anunțat însă că nu s-a luat nici o decizie pentru că “sunt informații care se analizează în dinamică”.

Austria a luat deja această măsuri și mai multe țări din Europa iau în considerare măsura.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
39

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
45

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
32

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...