De astăzi începe vaccinarea gratuită împotriva virusului HPV

De astăzi începe vaccinarea gratuită împotriva virusului HPV

La 11 ani de la ultimul program de imunizare, statul român reia campania naţională de vaccinare împotriva virusului HPV.

Luna aceasta începe vaccinarea gratuită împotriva HPV. De astăzi, părinţii care au comandat doze de vaccin pot merge la medicii de familie să îşi imunizeze copiii.

20.000 de doze au fost deja repartizate către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară iar stocul poate fi extins, potrivit Ministerului Sănătăţii. Virusul papiloma uman este responsabil de apariţia mai multor tipuri de cancer, în special cel de col uterin din cauza căruia mor anual mii de femei.

Primii vizaţi sunt copiii ai căror părinţi au cerut dozele între anii 2017 şi 2018. Astfel, 20 mii de vaccinuri au fost deja repartizate în ţară.

Virusul papiloma uman este responsabil pentru majoritatea cazurilor de cancer de col uterin. În România, incidenţa şi mortalitatea acestui cancer este cea mai mare din Uniunea Europeană.

Anual, aproximativ 4.300 femei sunt diagnosticate cu această boală şi 2.000 pierd lupta cu ea.

În programul naţional de imunizare sunt prioritare adolescentele de până la 15 ani, dar şi adulţii se pot vaccina contra-cost. Medicii recomandă inclusiv vaccinarea băieţilor.

Și la Botoşani persoanele care au solicitat vaccinarea sunt deja pe listele Ministerului.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
4

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
73

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
71

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...