De asta avem așa multe cadre sanitare infectate? Noul manager al Spitalului Județean Botoșani: “Dacă până acum pacienții se testau DUPĂ internare, acum se testează DE LA internare”

De asta avem așa multe cadre sanitare infectate? Noul manager al Spitalului Județean Botoșani: “Dacă până acum pacienții se testau DUPĂ internare, acum se testează DE LA internare”

De la numirea sa în funcție, managerul Spitalului Județean Mavromati Botoșani, Radu Malancea, a luat o serie de măsuri menite să aducă o scădere a numărului de pacienți confirmați pozitiv cu Covid-19 din cadrul spitalului pe care îl conduce de puțin timp.

În acest sens, Radu Malancea a început testarea pacienților suspecți încă de la internarea lor și nu după internare așa cum se proceda atunci când Livia Mihalache era managerul Spitalului Județean.

“Dacă până acum pacienții se testau după internare, acum se testează chiar de la internare. În cazul urgențelor chirurgicale, pentru că toți pacienții sunt considerați suspecți, li se face testul pentru depistarea coronavirusului, se internează pentru afecțiunile respective și dacă e nevoie se intră în urgență și se operează iar în post-operator, în funcție de evoluție și de rezultatul testului, dacă e pozitiv rămâne la Botoșani iar dacă e negativ pacientul este trimis la Dorohoi”, a specificat Radu Malancea.

Managerul de la Mavromati menționează că aceste măsuri sunt implementate de curând și necesită timp pentru a vedea și rezultatele mult dorite. Acest lucru poate concluziona deficiențele majore cu care s-au confruntat vechea conduce în gestionarea cât mai profesionistă a acestei situații și care au condus la un număr crescut de cazuri pozitive în Spitalul Județean Mavromati Botoșani.

Reamintim că Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Botoșani, 239 de cadre medicale din județ au fost diagnosticate cu noul coronavirus, dintre care 28 sunt medici, 119 sunt asistenți medicali, 63 infirmieri, iar alți 29 fac parte din personalul auxiliar.