CT de ultimă generație achiziționat pentru Spitalul de Pneumoftiziologie

CT de ultimă generație achiziționat pentru Spitalul de Pneumoftiziologie

Un computer tomograf (CT) de ultimă generație a intrat în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Botoșani. Aparatul medical a fost achiziționat din fonduri europene, anunță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

După montarea CT, se va demara procedura de acreditare și cea de contractare a serviciilor pentru decontarea investigațiilor de Casa de Sănătate.

„CT-ul ce se montează la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani este unul de ultimă generație, la nivel de hardware fiind valabil și peste cinci ani. Este comparabil cu cel de la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași și are 128 secțiuni/rotații atât în mod axial cât și elicoidal, iar durata maximă a unei expuneri în spirală este 100 secunde, ceea ce reduce efectele nocive asupra pacienților”, a precizat Doina Federovici.

Aparatul a fost achiziționat prin proiectul „Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților, confirmați cu virusul SARS-CoV2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM).

Proiectul mai prevede dotarea cu echipamente și aparatură medicală, necesare prevenirii infectării cu COVID-19, dar și tratamentului pentru pacienții infectați. Este vorba de un aparat pentru determinarea gazelor și ionilor din sânge POC3, de trei analizoare pentru hematologie și biochimie, de un aparat radiologic digital, de patru sisteme UV de purificare a aerului și de două autoclave. Aceste dotări vor contribui, totodată, la creșterea capacității de diagnosticare și la îmbunătățirea monitorizării pacienților vindecați.

„Obiectivul actualei echipe administrative de la Botoșani este de a investi masiv în sănătate, fie că vorbim de spitalele din subordinea municipalității sau cele ale Consiliului Județean Botoșani pentru că vrem ca botoșănenii să beneficieze de servicii de sănătate la stat ca la privat”, a adăugat președintele Consiliului Județean.




 

 

Spune-ne opinia ta