Copil în stare gravă trimis la Iaşi, din cauza lipsei de aparatură

Copil în stare gravă trimis la Iaşi, din cauza lipsei de aparatură

Un copil în vârstă de 2 ani, care a ajuns în stare gravă pe mâna medicilor de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati, a fost transferat la un spital din Iaşi pentru a putea fi salvat.

Copilul s-a înecat în timp ce mânca o bucată de morcov. Bucata s-a blocat în gât, iar ulterior a intrat pe căile aeriene, fiind aspirată de copil.

Părinţii l-au dus de urgenţă pe copil la spital. Medicii pediatri au încercat să îi scoată bucata de morcov, dar nu au reuşit, neexistând la nivelul Secţiei de Pediatrie aparatură specializată pentru astfel de cazuri.

Micuţul a fost transferat cu o ambulanţă la un spital de specialitate din centrul universitar.

 „Pacientul a fost diagnosticat cu aspiraţie de corp străin, o bucată de morcov pătrunzând în plămân. Va fi trimis pentru bronhoscopie la Iaşi”, a precizat medicul Cristian Simionescu,  din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă  Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
21

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
175

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
143

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...