Containere speciale pentru pacienții infectați cu COVID-19 solicitate de autorități la UPU

Containere speciale pentru pacienții infectați cu COVID-19 solicitate de autorități la UPU

Autorităţile din Botoşani au solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) containere speciale pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, a anunțat medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit sursei citate, aceste containere sunt special echipate pentru a trata pacienţii care dezvoltă forme grave de coronavirus. Solicitarea este necesară întrucât spaţiul de derulare a activităţii s-a restrâns pe fondul lucrărilor de modernizare a clădirii, ceea ce afectează desfăşurarea actului medical, îngreunează rulajul şi măreşte timpii de intervenţie.

„Este un container specializat pentru pacienţii pozitivi gravi, pentru că nu avem circuite în UPU în momentul de faţă. Un pacient pozitiv care trebuie intubat şi ventilat trebuie să stea într-un spaţiu special amenajat pentru a nu intra în contact cu ceilalţi bolnavi. Şi atunci aceste containere sunt special pregătite pentru pacienţii din UPU”, a precizat Adăscăliţei.

Adresabilitatea rămâne ridicată, în fiecare zi prezentându-se între 250 și 300 de persoane în vederea acordării de îngrijiri medicale de urgență.

„Am făcut o solicitare către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru două containere specializate pentru activitatea de urgenţă care trebuie aduse în municipiul Botoşani pentru anticiparea condiţiilor care vor avea loc odată cu începerea sezonului rece. Într-adevăr spaţiul în care îşi desfăşoară în prezent activitatea colegii de la UPU este destul de aglomerat”, a spus prefectul județului, Dan Nechifor.

Extinderea şi modernizarea UPU vor fi făcute în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 a cărui valoare totală este de 6,7 milioane de lei. Lucrările au început în luna martie şi sunt realizate în proporţie de peste 50%. Constructorul este decis să termine proiectul de modernizarea înainte de termenul asumat prin contract.

Modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe presupune extinderea cu o nouă clădire. Aceasta va avea o suprafaţă de 324,6 metri pătraţi şi un regim de înălţime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al Unităţii de Primiri Urgenţe, unde se va monta şi o copertină de 240,5 metri pătraţi. La capitolul dotări se vor achiziţiona opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale şi echipamente de mobilier

 

Spune-ne opinia ta