Consiliul Județean Botoșani alocă mâine un sprijin financiar de 3 milioane de lei Spitalului Județean de Urgențe ”Mavromati”

Consiliul Județean Botoșani alocă mâine un sprijin financiar de 3 milioane de lei Spitalului Județean de Urgențe ”Mavromati”

Consiliul Județean Botoșani a anunțat astăzi că va aloca un sprijin financiar de 3 milioane de lei Spitalului Județean de Urgențe ”Mavromati” de la Botoșani.

“În contextul epidemiologic actual, al expansiunii îmbolnăvirilor cu coronavirus COVID-19, al măsurilor suplimentare solicitate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și pentru protecția personalului din unitățile sanitare, Consiliul Județean Botoșani sprijină financiar Spitalul Județean de Urgențe ”Mavromati” prin rectificarea bugetului propriu județean și alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru această instituție sanitară” a explicat instituția într-un comunicat de presă.

Consiliul Județean Botoșani a anunțat că se convoacă ședința extraordinară a plenului pentru data de 31 martie 2020 și se propune rectificarea bugetului cu suma de 3 milioane de lei, destinată achiziționării de echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgențe ”Mavromati”, după cum urmează:

•             Hotă cu flux laminar clasă de biosecuritate II – 1 buc.

•             Aparat pentru curățarea aerului cu recirculare / purificarea aerului cu lampă UV FIX/MOBIL – 1buc.

•             Centrifugă pentru RT-PCR – 2 buc.

•             Hotă pentru DNA/RNA – 1 buc.

•             Aparat de ventilație mecanică – 20 buc.

•             Monitoare funcții vitale – 15 buc.

•             Injectomate – 15 buc.

•             Electrocardiograf mobil – 2 buc.

•             Video-laringoscop – 1 buc.

“Aceste echipamente sunt de strictă necesitate iar achiziția lor va contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru în spital, atât în secția A.T.I., cât și în secția de Boli Infecțioase”, a explicat Compartimentul Informare, Relaţii Publice, Mass-Media al Consiliului Judeţean Botoşani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
485

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
155

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
427

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...