Conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” lansează un apel la populaţie să doneze sânge

Conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” lansează un apel la populaţie să doneze sânge

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani a lansat, luni, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, un apel către populaţie să doneze sânge pentru a depăşi deficitul de sânge înregistrat la nivelul judeţului Botoşani.

Potrivit managerului Doina Caba, Spitalul Judeţean de Urgenţă, care este al treilea ca mărime din ţară şi cel mai mare din Moldova, are pacienţi care necesită intervenţii chirurgicale, iar lipsa sângelui le poate pune în pericol viaţa, informează AGERPRES.

„Trecem printr-o perioada foarte grea. Suntem pe cale să învingem pandemia de SARS-CoV-2, dar să nu uităm că noi, Spitalul Judeţean, tratăm şi celelalte boli care afectează mii de botoşăneni. Acum, în spital avem pacienţi care aşteaptă intervenţii chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viaţa în pericol.

 În acest moment, ne confruntam cu un mare deficit de sânge şi de aceea îi îndemn pe botoşănenii a căror stare de sănătate permite donarea să facă acest gest. Avem nevoie de aceasta acţiune voluntară şi umanitară, avem nevoie de donatorii de sânge, pentru semenii noştri”, a declarat Doina Caba.

Oficialul Spitalului Judeţean de Urgenţă precizează că donatorii de sânge au dreptul să primească pentru fiecare donare câte şapte tichete de masă, o zi liberă şi reducere de 50% pentru o lună la transportul public în comun în municipiul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Agricultorii care vor să-și promoveze produsele și să le proceseze au la dispoziție peste 182 de milioane de euro

astăzi, 20:30
7

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat luni lansarea sesiunii de depunere proiecte din cadrul Măsurii 4 - Investiţii în active fizice, sub-măsura 4.2 - Sprijin pentru inve...

Vine frigul! Pregătiți-vă hainele groase, vor fi temperaturi de -2 grade

astăzi, 20:00
126

Potrivit ANM, vot fi schimbări importante în ceea ce privește evoluția temperaturilor estimate pentru intervalul menționat. Vorbim despre o scădere a temperaturilor, dar și despre interval...

Pompierii acționează în aceste momente la Leorda

astăzi, 19:59
97

În aceste momente, pompierii botoșăneni intervin pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință de pe raza localității Leorda. Două persoane, mamă și fiică, au suferit arsuri...