Ce spune managerul de la „Mavromati”, după ce o angajată a cerut ordin de protecție împotriva unui medic! (Video)

Femeia s-a adresat instanței de judecată pentru a solicita ordin de protecție împotriva medicului, însă judecătorii nu au considerat că cererea este întemeiată.

În urma unui conflict iscat în timpul serviciului între o asistentă și unul dintre medicii spitalului, angajata care susține că ar fi fost agresată de medic a solicitat în instanță un ordin de protecție.

Dosarul a ajuns luni, 1 iulie 2025, pe masa magistraților din cadrul Judecătoriei Botoșani, care astăzi au emis și soluția: cererea a fost respinsă, iar asistenta este obligată să îi achite medicului cheltuieli de judecată. Asistenta are trei zile la dispoziție pentru a contesta decizia instanței.

 

Iată soluția pe scurt:

Respinge ca neîntemeiată cererea privind emiterea ordinului de protecţie formulată de reclamanta Amarinei Mioara în contradictoriu cu pârâtul Malancea Radu. Obligă reclamanta Amarinei Mioara să plătească pârâtului Malancea Radu suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunţarea hotărârii, cererea urmând a se depune la Judecătoria Botoşani. Cercetată în camera de consiliu şi pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 02.07.2025”.

Citește și O angajată a Spitalului Mavromati a cerut ordin de protecție împotriva unui medic. Ce a decis instanța!

Corneliu Prepeliță: „Am purtat discuții cu toate părțile implicate”

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, a precizat că a fost sesizat Consiliul Etic din cadrul unității medicale și se așteaptă un rezultat al anchetei dumnealor.

Am sesizat Consiliul de Etică, s-a întrunit și urmează procedura legală de citare a tuturor părților implicate și așteptăm rezultatele de la Consiliul Etic. Fără îndoială, am purtat discuții cu toate părțile implicate, am încercat să aflu ce s-a întâmplat. Am dat și eu sfaturi cât m-am priceput ca îndrumare pentru un comportament care să nu aducă atingere normelor de conviețuire socială. Mai ales că suntem într-o unitate medicală publică în care echilibrul, modestia și smerenia ar trebui să fie prioritare în activitatea sanitară”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

De asemenea, managerul de la „Mavromati” susține că li s-a pus în vedere șefilor Blocului Operator să eficientizeze activitatea, urmând ca, din nou, să fie scoase la concurs mai multe posturi pentru acest compartiment.

În cadrul Blocului Operator personalul mediu este al Blocului Operator, nu este al sălii de operație. Am luat măsuri pentru a preîntâmpina suprasolicitarea personalului. Am vorbit și șeful Blocului Operator, cu asistentul șef pentru a eficientiza activitatea. Comisia este suverană, ea decide”, a completat Corneliu Prepeliță.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Botoșani: Cazul care a uimit un medic, după 20 de ani de experiență. Adolescent de 17 ani în sevraj de la alcool! (Video)

astăzi, 18:20

Medicul Laura Jijie a povestit ca are 20 de ani de când lucrează la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani și, cu toate acestea, există cazuri care o uimesc. ...

Un copil de 11 ani, din Botoșani, s-a apucat de băut de la 8 ani cot la cot cu tatăl în cimitir! (Video)

astăzi, 13:13

Situație tulburătoare la Botoșani. Un copil de 11 ani a început să consume alcool de la vârsta de 8 ani, împreună cu tatăl său, alături de care săpa gropi în cimitir. ...

Botoșani: Distracție periculoasă pe două roți, între trenduri și spital. Gelu Graur: „Rolul nostru nu este acela de a fi iubiți”

Tuesday, 15 July 2025

În fiecare an perioada sezonului cald nu este descrisă ca fiind doar perioada concediilor și a vacanței, ci se află și sub semnul pericolelor de pe șosele. Mai nou, și de pe trotuare. De ...