Ce spun medicii din Suceava despre femeia din Botoșani mușcată de viperă. ”Este sub supraveghere!”

O femeie în vârstă de 54 de ani, din Dorohoi, a fost transferată cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean Suceava, după ce a fost mușcată de o viperă.

Ce spun medicii din Suceava despre femeia din Botoșani mușcată de viperă. ”Este sub supraveghere!”

 Medic Bogdan Bondaru  

Pacienta a fost dusă la Suceava pentru că spitalele din județul Botoșani nu au ser antiviperin.

Femeia în vârstă de 54 de ani a fost mușcată de un șarpe și s-a prezentat la spitalul din Dorohoi. Întrucât nici o unitate medicală din județul Botoșani nu avea ser antiviperin, pacienta a fost transportată cu ambulanță la spitalul clinic județean Suceava, unde i s-a administrat antidotul.

„O femeie în vârstă de 54 de ani a ajuns la noi cu o plagă la nivelul piciorului, mușcată de viperă. S-a efectuat serul antiviperin și este sub supraveghere pentru a vedea efectele mușcăturii, precum și efectele secundare, dacă vor exista, ale administrării serului antiviperin, care sunt și ele. Avem ser pe stoc. Avem mai multe seruri. Am mai dat și în alte spitale, dar avem”, a declarat pentru intermediatv.ro medicul Bogdan Bondaru, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean Suceava.

La sfârșitul lunii iunie, un spital din centrul universitar Iași a cerut ser antiviperin de la Suceava pentru tratarea unui pacient de 23 de ani. Atunci antidotul a fost transportat la Iași pe calea aerului cu un elicopter, adaugă sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...