Cardiolog din Botoșani: Ce este Testul de Efort și când este recomandat!

Cardiolog din Botoșani: Ce este Testul de Efort și când este recomandat!

 Dr. Ruxandra Toderiţă.  

Un medic din Botoșani vorbește despre Testul de Efort ECG și despre importanța acestuia în evaluarea sănătății cardiovasculare.

Ce este Testul de Efort

Potrivit medicului specialist cardiolog Ruxandra Toderiță, Testul de Efort este o investigație non-invazivă care implică efectuarea unui efort fizic progresiv, standardizat, sub monitorizarea permanenta ECG și a tensiunii arteriale. Este folosit pentru a evalua funcția cardiacă în condiții de suprasolicitare cu scopul de a demasca afecțiuni silențioase în  repaus.

Când este recomandat

Testul de efort este recomandat în mai multe situații, precum stabilirea diagnosticului și aprecierea severității cardiopatiei ischemice, evaluarea pacienților care au suferit intervenții cardiace (angioplastie, by-pass aorto-coronarian) sau evaluarea capacității de efort.

Importanța diagnosticului precoce

Testul de efort poate detecta semne  ale unor probleme cardiace care pot fi dificil de observat în repaus. Identificarea precoce a acestor probleme permite inițierea unui tratament adecvat și prevenirea complicațiilor cardiovasculare grave.

Cum decurge testul

Sub supravegherea atentă a unui specialist, pacientul este monitorizat în timp ce face efort progresiv folosind un cicloergometru (bicicleta). Parametrii vitali, precum tensiunea arterială și ritmul cardiac, sunt monitorizați în timp real pentru a evalua modul în care inima răspunde la efortul fizic.

Importanța consultului medical

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre necesitatea și beneficiile testului de efort în cazul dumneavoastră.



”Doar un medic specialist poate recomanda și interpreta corect rezultatele acestui test în contextul stării dumneavoastră de sănătate”, spune medicul botoșănean Ruxandra Toderiță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...