Campusurile școlare din Vorona și Trușești, alternative pentru un al patrulea centru de carantină în județ

Campusurile școlare din Vorona și Trușești, alternative pentru un al patrulea centru de carantină în județ

Autoritățile botoșănene iau în calcul extinderea spațiilor de carantină, pentru eventualitatea în care numărul de persoane suspectate de infestarea cu virusul Covid-19 crește. În momentul de față, sunt monitorizate 69 de persoane întoarse recent din străinătate, în special din Italia, în cadrul a trei centre deja amenajate în acest sens.

Potrivit prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, campusurile școlare din Vorona și din Trușești reprezintă variante pentru înființarea unui al patrulea centru de carantină, pe lângă cel din Agafton, cel din Baisa și hotelul „Premier” din municipiul Botoșani.

Ultima locație (n.r.: hotelul Premier) de carantinare nu este la capacitate maximă, dar intenționăm să găsim o locație suplimentară în cazul în care vor intra în România persoane care vor fi obligate să intre în carantină. La momentul actual, în municipiul Botoșani există 250 de persoane în autoizolare și 69 de carantinați, avem 61 testați, iar din cei testați avem 13 rezultate negative. Așteptăm celelalte rezultate”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Până la ora scrierii prezentei, toate testele efectuate, pe teritoriul județului, pentru depistarea virusului Covid-19, sunt negative.

Amintim că astăzi s-a decretat stare de urgență în România, în contextul pandemiei. La ora 10:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). În carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.