Bunică de 99 de ani operată cu succes la Botoșani (video)

Bunică de 99 de ani operată cu succes la Botoșani (video)

Medicul Iulian Preda, unul dintre cei mai apreciați medici chirurgi din Botoșani, povestește că cel mai în vârstă pacient operat de el avea vârsta de 99 de ani și care în urma intervenției a supraviețuit și a atins suta.

Este vorba despre o bunicuță, care s-a prezentat la spital cu enterectomie. 

„Ce am operat am operat la aproape 99 de ani, cu enterectomie, bunica a trăit. Și a trăit 100 de ani, că ea făcea naveta și făcea cumpărături mici, ne mai vedeam pe aici prin față la spital. Cumpăra doi cartofi, un pătrunjel, lucruri din astea de bătrânel simpatic. Și a supraviețuit și a fost totul ok”, a declarat dr. Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Enterectomia este o intervenție chirurgicală prin care se elimină, parțial sau total, intestinul subțire și se face atunci când o parte a intestinului subțire este obturată sau lezată ca urmare a diverse afecțiuni.

De asemenea, acesta spune că ar fi trebuit să mai opereze un pacient în vârstă de 103 de ani, care avea hernie, însă nepoatele nu s-ar fi înțeles asupra unor chestiuni ce țin de moștenire.

Am avut un pacient de 100 și trei ani, care avea hernie, și au venit două nepoate și au zis dacă mă bag. Eu mă bag, dar bunicul avea o garsonieră și nepoatele nu s-au înțeles asupra unor chestiuni și mi-au luat pacientul cu o burtieră și ceva buză în proiecția herniei și nu l-am operat”, a declarat medicul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
903

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1348

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
594

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...