Botoșănenii, îndemnați să acționeze împotriva abuzurilor din spitale: ”Să vorbim atunci când nu suntem tratați cu respect și profesionalism!”

A tăcea în fața abuzurilor și a lipsei de empatie înseamnă a accepta că ”oricum nu se va schimba nimic”. A nu lua atitudine atunci când aproapele nostru de stinge în suferință ne face părtași la drama colectivă.

Botoșănenii, îndemnați să acționeze împotriva abuzurilor din spitale: ”Să vorbim atunci când nu suntem tratați cu respect și profesionalism!”

”STOP ignoranței din spitale!” este mesajul transmis de apropiații familiei Ivanov, dar și de cetățenii care luptă pentru ca tragedii precum cea a Alexandrei Ivanov să nu se mai întâmple în spitalele din Botoșani și din România.

Anamaria Macuc, nașa de cununie a Alexandrei Ivanov, și-a exprimat speranța că România mai are încă medici care empatizează cu suferința bolnavului și care își respectă jurământul depus atunci când și-au ales drept profesie și misiune salvarea de vieți.

”O lună de zile de când Alexandra a plecat de lângă cei dragi și o lună de zile de când o țară întreagă speră ca să nu mai treacă nimeni prin ce a trecut Alexandra și prin ce trece familia Alexandrei! Oare s-a schimbat ceva între timp în sistemul medical românesc? Oare ÎNTREG personalul medical a înțeles că înainte de toate e important să fii OM ADEVĂRAT? Oare empatizează cu suferința pacientului și încearcă să-l ajute cât de mult îi stă în putință, conform jurământului?”, a scris Anamaria Macuc.

Răspunsul la toate aceste întrebări nu este unul prea încurajator: ”Din păcate, sunt încă multe situații în care nu există omenie, dragoste și empatie!”

Nașa Alexandrei mărturisește că, în ultimele săptămâni, a simțit pe propria piele contactul cu ”personalul medical inuman” din spitale. Dar că a avut și bucuria să constate că sistemul are încă resurse de însănătoșire, întâlnind în spitale și ”personal medical minunat și dedicat”:

”Eu, în acest interval de o lună de zile, am mers pentru mine și pentru copiii mei prin spitale și am întâlnit personal medical minunat și dedicat, dar din păcate și personal medical inuman, cu un comportament de neimaginat. Dpdv material s-au mai făcut investiții și donații în spitalele din România, dar nu știu când  acestea vor fi "dotate" cu DRAGOSTE și EMPATIE? Oare câte de "Alexandra" trebuie să mai moară pentru ca să se schimbe ceva? Este atât de greu SĂ FII OM? Înainte de toate, FII OM!”
 


 

”Să vorbim atunci când nu suntem tratați cu respect și profesionalism!”

Grupul de sprijin ”Eu sunt Alexandra” a transmis, în ziua în care s-a împlinit o lună de la moartea Alexandrei Ivanov, un mesaj diferit de cele de până acum: ”STOP ignoranței din spitale!”.

”Ignoranța personalului medical din Maternitatea din Botoșani a făcut ca această zi să fie una în care bucuria molipsitoare a Alexandrei a fost înlocuită de suferință și neputință. Apropiații organizează praznicul de 40 de zile, oamenii îi aprind zilnic lumânări la mormânt, în fața Prefecturii și a Maternității, iar noi… Noi suntem îndemnați să spunem: #StopIgnoranțeiÎnSpitale! Să vorbim atunci când nu suntem tratați cu respect și profesionalism! Să ne eliberăm de crezul conform căruia „oricum nu se va schimba nimic dacă spun ceva”! Să acționăm atunci când vedem că aproapele nostru nu este tratat corespunzător!”, este mesajul transmis de cei care așteaptă dreptate în cazul Alexandra Ivanov.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
121

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
251

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
170

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...