Botoșăneni ajunși la urgențe din cauza caniculei, printre victime se numără și copii!

În ultimele zile gradele din termometre au depășit cu ușurință borna de 30 de grade Celsius, motiv pentru care unor cetățeni li s-a făcut rău și au ajuns la spital.

Botoșăneni ajunși la urgențe din cauza caniculei, printre victime se numără și copii!

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost luată cu asalt de botoșăneni cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii puternice de afară.

Astfel, în perioada 26 iunie – 9 iulie, doar 17 persoane s-au prezentat la UPU acuzând o stare de rău din cauza caniculei. Este vorba despre 11 femei și 6 bărbați, care au vârste cuprinse între 20 și 65 de ani.

„În perioada 26 iunie – 9 iulie au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe 17 persoane după expunerea prelungită la soare: 11 femei și 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 – 65 de ani. Pacienții prezentau stări lipotimice, arsuri solare, insolație, ca urmare a expunerii prelungite la soare. Nu au necesitat internarea, iar starea pacienților s-a ameliorat după ce au primit tratament de specialitate: au fost hidratați prin administrare de soluții perfuzabile”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

De asemenea, la spital au ajuns și cinci copilași după ce au stat prea mult la soare și neprotejați de razele solare.

De asemenea, în aceeași perioadă au ajuns și cinci copii la Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie cu insolație, stări lipotimice, ca urmare a expunerii prelungite la soare”, a adăugat Ioan Asaftei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...