Botoşăneancă în stare gravă, transferată la Iaşi cu elicopterul SMURD

O botoşăneancă de 59 de ani a fost transferată într-o clinică de cardiologie din Iaşi după ce starea de sănătate, afectată de o boală bacteriană, s-a agravat.

Botoşăneancă în stare gravă, transferată la Iaşi cu elicopterul SMURD

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Elicopterul SMURD ce deserveşte întreaga zonă a Moldovei a aterizat luni dimineaţă în curtea Unităţii Medicale 01189 pentru a prelua o pacientă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Femeia de 59 de ani a fost diagnosticată în urmă cu ceva timp cu o boală bacteriană localizată la nivelul endocardului, peste afecţiunile preexistente.

La mijlocul lunii ianuarie se externase din unitatea sanitară botoşăneană, dar între timp afecţiunea medicală s-a decompensat, astfel că avea nevoie de tratament specializat la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. George Georgescu" din Iaşi. Transferul la Iaşi a avut loc cu elicopterul SMURD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
293

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
438

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
569

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...