Bodog: Ii asigur pe toti specialistii din Sanatate ca nu vor exista scaderi salariale, ci doar cresteri!

Bodog: Ii asigur pe toti specialistii din Sanatate ca nu vor exista scaderi salariale, ci doar cresteri!

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, le-a dat vineri asigurari angajatilor din Sanatate ca nu vor exista scaderi salariale, ci doar cresteri, conform programului de guvernare, si a adaugat ca, in cazul in care vor exista categorii profesionale afectate de aplicarea Legii salarizarii unitare, vor fi luate masuri.

Ministrul a avut intalniri cu sindicalistii de la Federatia "Solidaritatea Sanitara", care au pichetat, joi, sediile ministerelor Sanatatii si Muncii, carora le-a spus ca Executivul nu are intentia de a scadea salarii.

"Pichetarile celor doua ministere au inceput ieri (joi - n.red.). (...) Am avut intalniri la nivelul Guvernului alaltaieri, unde am stabilit un calendar de actiuni. Ieri m-am intalnit si cu protestatarii din fata Ministerului Sanatatii si le-am spus ca nu este intentia Guvernului sau Ministerului Sanatatii sa existe scaderi salariale la nicio categorie, ca am analizat toate problemele pe care ni le-au semnalat si ca impreuna cu Ministerul de Finante si cu Ministerului Muncii facem simulari", a declarat ministrul, citatd e Ziare.com.

Bodog a precizat ca miercurea viitoare va avea o alta intalnire cu sindicalistii, urmand sa le comunice concluzia celor trei ministere.

"Ii asigur pe toti specialistii din Sanatate ca, asa cum am spus in programul de guvernare, nu vor exista scaderi salariale, ci doar cresteri. (...) In situatia in care se va constata ca exista categorii profesionale care au de pierdut ca urmare a aplicarii Legii salarizarii unice vom lua masuri", a subliniat Florian Bodog.

Sindicalistii Federatiei "Solidaritatea Sanitara" au pichetat, joi, sediile ministerelor Muncii si Sanatatii, nemultumiti de prevederile Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si de intentia Guvernului de a modifica statutul legal al salariului de baza.

Sindicalistii cer, printre altele, renuntarea la cresterea impozitarii salariului de baza si la eliminarea sporurilor pentru conditiile de munca pentru angajatii din Sanatate, precum si mentinerea drepturilor aferente tichetelor de masa si introducerea personalului nemedical in anexa specifica sectorului Sanatate si aplicarea sporurilor pentru intreg personalul din unitatile sanitare.

"A doua etapa a protestelor in strada o constituie participarea Federatiei 'Solidaritatea Sanitara' la mitingul din data de 4 octombrie, dublata de posibilitatea desfasurarii unui mars pentru sanatate", sustin sindicalistii intr-un comunicat de presa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...