Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Pe 7 martie, proteste spontane au avut loc în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean Mavromati. 

Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar protestează la București!

Sâmbătă, 17 martie 2018, între orele 12:00-14:00, biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar și învățământul medical superior vor picheta sediul Guvernului României, în Piața Victoriei, București. Sub sloganul "Biologii, Chimiștii și Biochimiștii din sistemul protestează pentru drepturile salariale și armonizarea profesiei conform standardelor UE", angajații din Sănătate vor protesta fată de Legea-cadru 153/2017 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și pentru reglementarea profesiei.

Reamintim că, pe 14 februarie, 652 de biologi, biochimiști și chimiști din sistemul sanitar și învățământul medical superior, au semnat un Memoriu prin care se solicita modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, memoriul fiind depus ulterior la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și la Camera Deputaților.

Pe 7 martie, protestul a devenit și mai vizibil: proteste spontane în peste 20 de spitale din țară, printre care și din Botoşani, unde au participat peste 40 de cadre sanitare din toate unităţile sanitare din judeţ, în special de la Laboratorul Spitalului Judeţean.

Acțiunile biologilor, chimiștilor și biochimiștilor din sistemul sanitar nu au primit răspunsurile așteptate, astfel că se ia în calcul și întreruperea activităţii, fapt care ar duce la paralizarea activității medicale a spitalelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
271

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
49

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
270

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...