Autoritățile cer avizul DSU pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe

Autoritățile cer avizul DSU pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe

Autoritățile județene vor solicita un punct de vedere Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) cu referire la demararea lucrărilor de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, în actualul context epidemiologic, a declarat, marți, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, este necesară găsirea unei soluții pentru ca funcţionarea în condiţii optime a unităţii să nu fie periclitată, în timpul implementării proiectului.

„Am să fac o informare către DSU şi vom întreba dacă este de acord cu începerea lucrărilor sau nu, tocmai motivat de faptul că trecem prin pandemie. Dacă cei de la DSU vor considera că nu este momentul propice pentru a începe lucrările, vom propune amânarea. Dacă nu, înseamnă că lucrările vor începe”, a afirmat Nechifor.

Prefectul va avea, miercuri, o şedinţă, cu toţi reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’, Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică sau Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza variantele de relocare a UPU.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, a semnat recent contractul de execuţie pentru lucrările de extindere şi modernizare a UPU.

Investiţia este realizată din fonduri europene, iar valoarea totală a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 este de 6,7 milioane de lei.

Modernizarea UPU presupune şi construcţia unei noi clădiri. Aceasta va avea o suprafaţă de 324,6 metri pătraţi şi un regim de înălţime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al UPU, unde se va monta şi o copertină de 240 metri pătraţi. Prin proiect, se vor achiziţiona opt echipamente medicale performante.

 

Spune-ne opinia ta