Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în Marea Britanie

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în Marea Britanie

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 într-unul din cele mai mari studii realizate în Marea Britanie, acesta urmând să analizeze mai multe tratamente potențiale pentru boala provocată de coronavirus, anunță Reuters.

Pacienții infectați cu noul coronavirus prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta cheaguri de sânge datorită unei reacții hiperactive a trombocitelor, celulele sangvine care ajută la hemostază, procesul de oprire a sângerării.

Aspirina este un medicament antiinflamator, folosit în general ca analgezic, care în doze mici are un efect antiagregant (care inhibă agregarea trombocitelor) și este prescrisă pe termen lung pentru diminuarea riscului de infarct.

„Există un raționament clar pentru a crede că (aspirina) ar putea fi benefică și este sigură, ieftină și larg disponibilă”, afirmă Peter Horby, unul din cercetătorii care vor realiza studiul.

Cel puțin 2.000 de pacienți vor primi aleatoriu 150mg de aspirină zilnic alături de tratamentul obișnuit. Datele obținute de la acești pacienți vor fi comparate cu cele ale altor 2.000 de pacienți care au primit tratamentul standard pentru COVID-19.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
287

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
322

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
197

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...