Aproximativ 1.600 de botoșăneni au ridicat pastile cu iod în baza rețetelor eliberate, în luna septembrie

Aproximativ 1.600 de botoșăneni au ridicat pastile cu iod în baza rețetelor eliberate, în luna septembrie

Pastilele cu iod, care se eliberează în baza rețetelor eliberate de medicii de familie, nu reprezintă un interes pentru cetățenii județului Botoșani.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoşani, faţă de cele 1.556 de reţete eliberate în august, în septembrie au fost 1.594 de reţete eliberate.

Până în prezent, numărul total de persoane care au ridicat pastile de iod este de 3.150. Aceştia au primit în total 5.548 de pastile.

Pastilele de iodură se administrează în doză unică ce diferă în funcție de vârstă. Astfel, adulţii şi copiii cu vârste peste 12 ani vor lua 2 comprimate, echivalent a 100 mg iod, copiilor cu vârste între 3 și 12 ani li se va administra 1 comprimat, echivalent cu 50 mg iod, iar copiilor cu vârste între 1 lună și 3 ani, 1/2 de comprimat, echivalent cu 25 mg iod. Nou-născuţii cu vârste de până la 1 lună vor primi doar 1/4 de comprimat, echivalent cu 12,5 mg iod.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
19

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
35

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
29

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...